Unikátní výstava odhaluje historické velocipedy v Ostravě

Ve Hrabové se konala unikátní výstava kola, organizovaná Klubem českých velocipedistů. Prezentovány byly historické modely včetně prvotní draisiny, vysokých kol a tzv. bezpečňáků. Radim Heinich představoval historii a vývoj kola, včetně rizik spojených s jízdou na starých modelech.

0

Dnes

Komentátor Milan Antoš vážně zraněn při nehodě u Letňan

Po vážné dopravní nehodě nedaleko stanice metra Letňany je bývalý hokejista Milan Antoš v nemocnici se závažnými zraněními, včetně deseti zlomenin a protržené plíce. Nehodu způsobil řidič odbočujícího vozidla, který Antoše pravděpodobně přehlédl.

0

Před 3 dny

Letošní plán oprav na dálnici D1 s důrazem na mosty

Miroslav Mazal z ŘSD představil letošní plán oprav na dálnici D1 s důrazem na mosty v Bělotíně, Kujavách a Velkých Albrechticích. Práce na mostu ve Velkých Albrechticích již začaly a budou trvat do září.

0

Před 4 týdny

Nové kamery ve vozech MHD

Dopravní podnik Ostrava (DPO) posiluje bezpečnost ve svých vozidlech díky novému pokročilému kamerovému systému. Ten poskytuje rychlé informace o různých situacích a zvyšuje pocit bezpečí u cestujících.

0

Před měsícem

Překopnout plynovod se může značně prodražit

Společnost GasNet hlásí 444 případů vnějšího narušení plynárenských zařízení v roce 2020, většinou kvůli neodborným zemním a výkopovým pracím. Poničené plynovody představují zdravotní riziko a finanční zátěž v milionech korun.

0

Před měsícem

Legenda sumó Akebono zemřel

Bývalý jokozuna Akebono Taró zemřel na selhání srdce v Tokiu. Akebono, první cizinec v historii, kdo získal titul jokozuna, se proslavil ceremoniálem na ZOH v Naganu. Kariéru v sumo ukončil kvůli problémům s koleny.

0

Před měsícem

Mrazy ohrožují kvetoucí stromy v kraji

Ovocnářství v ČR čelí výjimečně teplému období ovlivňujícímu kvetení stromů. Odborníci varují před posunutím časového rámce kvetení o zhruba 14 dní. Hrozba mrazu však znepokojuje ovocnáře, kteří sledují vývoj teplot. Sklizeň by se mohla posunout do srpna kvůli předčasnému kvetení.

0

Před měsícem

Zadlužení ČR klesá na 44% HDP

Dluh České republiky poklesl na 44% HDP, nejnižší úroveň od 2. čtvrtletí 2022. Tento pokles je důkazem stabilizace zadlužení ekonomiky po pandemii covid-19 a válce na Ukrajině. ČR má navíc nejlepší souhrnný rating ze zemí bývalého východního bloku.

0

Před měsícem

Obezita u žen zdvojnásobila, muži je dvojnásobně překonali

Obezita u žen se od roku 1990 zdvojnásobila, u mužů ztrojnásobila a u mladých čtyřikrát. Navrátil nabízí prevenci a zdravý životní styl, aby se zvýšila délka života v dobrém zdraví.

0

Před měsícem

Konopex 2024 - rostlina budoucnosti zajímá všechny generace

Konopex 2024, přední festival a veletrh konopí, se koná v Ostravě s cílem zvýšit povědomí o širokém spektru použití konopí ve zdravotnictví, potravinách, kosmetice a dalších oborech.

0

Před měsícem

Místo podání vysvětlení nadýchal 6 promile

Opilý řidič v Kopřivnici pokračoval v jízdě po návštěvě benzínové stanice s téměř 3,8 promile alkoholu v dechu. Policisté mu odebrali řidičský průkaz, ale muž nedodržel schůzku na výslech a byl opět nalezen opilý s více než šesti promile alkoholu.

0

Před měsícem

Úklid u Darkovského mostu 6. dubna od 10:00

Mládežnická rada Karviná zve dobrovolníky na úklid města v oblasti darkovského mostu a karvinského moře. Akce začíná na parkovišti u Tesca a spolupracuje s Technickými službami města.

0

Před měsícem

Koupaliště v Odrách letos neotevře

Městské koupaliště v Odrách bude tento rok uzavřeno kvůli nevyhovujícímu technickému stavu. Opravy a rekonstrukce si vyžádají desítky milionů korun. Město se nyní chystá žádat o dotace pro financování nezbytných oprav, aby bylo koupaliště opět bezpečné pro návštěvníky a personál.

0

Před měsícem

Nová cargo linka z Mošnova posílí logistiku o 1800 tun

Letiště Ostrava oznámilo zahájení nové cargo linky do Almaty v Kazachstánu, což pomůže zvýšit kapacitu nákladní přepravy. Nová linka by měla přidat přibližně 1800 tun.

0

Před měsícem

Sdílená kola v Novém Jičíně a Kopřivnici

V dubnu zavedou Nový Jičín a Kopřivnice sdílená kola jako alternativu k automobilové dopravě a podporu aktivního pohybu občanů. Celkem 75 kol od Nextbike bude dostupných na 30 stanovištích ve městech.

0

Před měsícem