Rekonstrukce domů v ulici Hany Kvapilové zahájena

Lokalita Kolonie Červený kříž v Ostravě prochází proměnou z problematického ghetta na žádanou oblast pro bydlení. Plány na obnovu zpozdily kvůli nájemníkům, ale slovenská firma nyní dokončuje rekonstrukci prvních 15 domů.


V posledních letech prošla lokalita Kolonie Červený kříž v Ostravě velkými změnami. Dříve známá jako problematické ghetto se začíná měnit v žádanou oblast pro bydlení. Tento článek se zaměřuje na proměnu této oblasti a jak může tato zlepšení přispět k celkovému zvýšení kvality života v Ostravě.

Kolonii Červený kříž tvoří dvacet čtyři domů se 176 byty a byla postavena ve čtyřicátých letech minulého století pro válečné uprchlíky z Těšínska. Po válce se v lokalitě usadili úředníci z blízkých Vítkovických železáren a poté se zde usídlili občané se sociálními problémy. Před osmi lety radnice prodala celou kolonii slovenské firmě, která plánovala proměnit tuto zanedbanou lokalitu v studentské městečko s bydlením, sportovišti a doplňkovými službami.

Plány na úpravy této oblasti se však zpozdily kvůli problémům s některými nájemníky, kteří způsobovali nežádoucí aktivity, jako například devastaci bytů a znečišťování okolí. Nyní slovenská firma dokončuje rekonstrukci prvních patnácti domů na ulici Hany Kvapilové, která by měla být hotova do poloviny tohoto roku.

Podle starosty obvodu Patrika Hujduse se první obyvatelé na ulici Hany Kvapilové začnou stěhovat koncem dubna. Hujdus také dodává, že domy v ulicích Cottonové a Bílé plánuje slovenská firma dokončit do konce roku.

Díky těmto úpravám se tato dříve problematická oblast proměňuje ve vyhledávanou lokalitu a přispívá k zlepšení celkové kvality života v Ostravě. Toto pozitivní příběh ukazuje, jak lze i v nejproblematičtějších oblastech dosáhnout změn, pokud je dostatek odhodlání a spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy