Poslední aktualizace


Počet vakcín proti černému kašli je omezený

Sever Moravy a Slezsko čelí vysokému počtu nemocných dětí, eviduje se 512 nakažených. Nejvíce nemocných je mezi teenagery. Děti a kojenci jsou v riziku infekce černým kašlem. Podle odborníků je nejúčinnějším řešením očkování těhotných žen a rodiny.

0

Rebeka Schmidt (Včera)

Výstava archivních fotografií opavské umělecké školy

Výstava archivních fotografií představuje stoletou historii umělecké školy v Opavě. Návštěvníci zhlédnou fotografie pedagogů, ředitelů, školních budov a událostí. Výstava také představí zájezdovou činnost školy a její úspěšné soubory.

0

Rebeka Schmidt (Včera)

Letošní plán oprav na dálnici D1 s důrazem na mosty

Miroslav Mazal z ŘSD představil letošní plán oprav na dálnici D1 s důrazem na mosty v Bělotíně, Kujavách a Velkých Albrechticích. Práce na mostu ve Velkých Albrechticích již začaly a budou trvat do září.

0

Miroslav Pucholt (Před 2 dny)

Jezero v parku Boženy Němcové prochází očistou

V prvním roce bylo odstraněno až 70% sedimentů, následně se pokračovalo v odbahňování a úpravách lokality. Zároveň probíhají práce na výstavbě lávky a pěších stezek. Konec projektu je plánován na podzim letošního roku.

0

Lenka Hubingerová (Před 2 dny)

Celkem 15 nových radarů chtějí obce na Frýdecko-Místecku

V Nošovicích a Malých Nošovicích je problém s překračováním rychlosti, přičemž 75 % vozidel nerespektuje povolených 50 km/h. Radar by mohl situaci zlepšit, ale jeho instalace a provoz stojí stovky tisíc korun. Navíc výnosy z pokut putují do pokladny obce s rozšířenou působností, což zvyšuje zatížení městského úřadu.

0

Michaela Prokopová (Před 3 dny)

Nové kamery ve vozech MHD

Dopravní podnik Ostrava (DPO) posiluje bezpečnost ve svých vozidlech díky novému pokročilému kamerovému systému. Ten poskytuje rychlé informace o různých situacích a zvyšuje pocit bezpečí u cestujících.

0

Miroslav Pucholt (Před 3 dny)

Virtuosové představí Beethovena, Schumanna a Brahmse

Večer plný klasicismu a romantismu představil skladby Beethovena, Schumanna a Brahmse v podání tria Igora Františáka (klarinet), Michala Kaňky (violoncello) a Marka Kozáka (klavír). Umělci dokonale propojili své hudební talenty a předvedli jeden z nejzajímavějších koncertů tohoto roku.

0

Rebeka Schmidt (Před 4 dny)

Nový projekt přináší komfortní bydlení v Bruntále

Projekt v Bruntále se zaměřuje na zlepšení bydlení a infrastruktury, včetně elektrického napojení, vodovodní a kanalizační sítě a internetu. Výstavba zahrnuje komunikace pro domy a cestní síť, s celkovým dokončením v roce 2026.

0

Lenka Hubingerová (Před 4 dny)

Podnikatel Jan Světlík obviněn z krácení daní

Podnikatel Jan Světlík, šéf Vítkovice Holding, byl obviněn z krácení daní a poplatků v celkové výši 200 milionů korun. Světlík označil obvinění za absurdní a dodává, že vzniklo na základě nepotvrzených informací.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Konec skládek v kraji

Nový Jičín plánuje moderní zařízení na zpracování odpadu s optickým tříděním, které by mělo být v provozu od roku 2026. Podobná zařízení, jako je např. v Ostravě, umožňují lepší třídění a recyklaci odpadu. Investice do takových zařízení jsou však nákladné a vyžadují řešení širších dopadů.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Města v ostravském kraji staví méně bytů

Výstavba nových bytů v Moravskoslezském kraji zůstává mírně pokleslé, s výjimkou Ostravské oblasti. Město Ostrava má v plánu podporovat výstavbu nových bytů a výstavbu bytových domů v lokalitě Středočkolská, které poskytnout dostupné nájemní bydlení.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Krylování – koncert k výročí Karla Kryla

Večer vzdávající hold Karlu Krylovi nabídne besedu s režisérem Dušanem Rapošem a koncert Jana Kynčla s houslistou Liborem Kotase. Připomeňte si "básníka s kytarou" a oslavy jeho působení v Ostravě.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Náměstí SNP projde velkou úpravou

Architekti MAAUS a MAPPA navrhují rekonstrukci ostravského náměstí SNP. Plány zahrnují spojení dvou částí náměstí, zklidnění dopravy, zvýšení bezpečnosti chodců a vytvoření amfiteátru.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

V Novém Jičíně se plánuje stavba nádrže

Má chránit oblast před extrémními povodněmi i suchem. Stavba by měla začít v roce 2033 a ochránit 80 budov, včetně průmyslových a nákupního centra. Nádrž by také měla přinést další příznivé efekty, jako vznik nových biotopů pro živočichy.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)

Oživení Vítkovických sléváren

Vítkovické slévárny, získal podporu svých věřitelů a nový vlastník by mohl být oznámen do několika týdnů. Firma měla problémy kvůli ruskému konfliktu na Ukrajině, ale věřitelé podporují reorganizaci závodu.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)