Poslední aktualizace


Inovativní Open School Karviná

V září se v Karviné otevře soukromá základní škola s inovativním přístupem k výuce - Open school Karviná. Škola kombinuje různé vzdělávací systémy, např. Montessori nebo STEM, a klade důraz na angličtinu a průběžný pohyb během vzdělávacího procesu.

0

Rebeka Schmidt (Včera)

Obří továrna na baterie míří na Karvinsko

Vláda oznámila změny územního plánu v Moravskoslezském kraji s cílem vytvořit továrnu na výrobu baterií pro elektromobily. Projekt čeká na schválení zastupitelstva kraje, přičemž investice by mohla dosáhnout 200 miliard korun.

0

Adam Wágner (Včera)

Rekonstrukce domů v ulici Hany Kvapilové zahájena

Lokalita Kolonie Červený kříž v Ostravě prochází proměnou z problematického ghetta na žádanou oblast pro bydlení. Plány na obnovu zpozdily kvůli nájemníkům, ale slovenská firma nyní dokončuje rekonstrukci prvních 15 domů.

0

Miroslav Pucholt (Před 2 dny)

Plachetka a Havelka přinášejí Nebe na Zemi

Nebe na Zemi ohromilo Ostravský Gong a představilo legendární hudební dobrodružství s Adamem Plachetkou a Ondřejem Havelkou. Večer plný emocí, nádhery, dojemných i směšných okamžiků zaujal návštěvníky a projekt je nominován na Cenu Anděl.

0

Michaela Prokopová (Před 2 dny)

Nemocnice Krnov rozšiřuje urgentní příjem

Stavba nového urgentního příjmu v Krnovské nemocnici začne brzy, stojí téměř 30 milionů Kč a má být dokončena do konce roku. Projekt zahrnuje rozšíření kapacity, nová lůžka a přístavbu patra.

0

Michaela Prokopová (Před 3 dny)

Měsíc čtenářů probíhá ve 400 knihovnách

Březen - měsíc čtenářů, celostátní akce od roku 2009, zaměřuje se na podporu čtenářství. Letos se účastní 400 knihoven, včetně Nového Jičína. Akce zahrnuje divadelní představení, kvízy, výstavy, a přednášky. Knihovna Nový Jičín nabízí e-knihy, a nově zavádí výpůjčky e-audioknih pro registrované čtenáře.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 dny)

Většina zaměstnanců Liberty stále doma: výroba klesne o 60%

Hutní společnost Liberty Ostrava odložila nástup zaměstnanců do práce již potřinácté a většina zůstává doma. Restrukturalizační plán údajně počítá s poklesem výroby o 60%.

0

Rebeka Schidt (Před 4 dny)

Třinecká Krystyna Pyszková korunována Miss World!

Čerstvá Miss World, Třinecká Krystyna Pyszková, získala srdce celého světa. V květnu proběhnou oslavy vítězství v Třinci, kde má Krystyna připravené překvapení od místních představitelů. Momentálně pobývá v zahraničí a věnuje se povinnostem spojeným se soutěží Miss World.

0

Rebeka Schidt (Před 4 dny)

Gigafactory za 200 mld v Dolní Lutyni

Moravskoslezský kraj schválil přípravu aktualizace územního plánu pro vznik Strategického podnikatelského parku v Dolní Lutyni, kde by mohla vyrůst gigatovárna na výrobu baterií pro elektro automobily.

0

Jiří Padevěd (Před 4 dny)

Hasiči bojovali s plameny v automobilové hale

Požár ve skladovací hale s plastovými paletami Fides Group způsobil škodu až 80 milionů korun. Hasiči pokračují v práci na místě, zatímco vedení společnosti řeší situaci s obchodními partnery. Nikdo nebyl zraněn díky rychlé evakuaci zaměstnanců.

0

Lenka Hubingerová (Před 5 dny)

Interaktivní koncert: Hudební fantazie dětí s Oranem Etkinem

Interaktivní koncert Orana Etkina s kapelou přichází 2. dubna 2024 16:30 - 17:30 do českých měst v rámci festivalu Mladí ladí dětem. Cílem je vést děti k vnímání hudby skrze fantazii a ukázat, že hudba je radost. Koncerty proběhnou v Praze, Ostravě, Olomouci a Litvínově.

0

Martin Kydlíček (Před 5 dny)

Březen v Karviné: Měsíc čtenářů plný akcí v knihovně!

Regionální knihovna Karviná nabízí bohatý program akcí v rámci Března - měsíce čtenářů, který se zaměřuje na děti, studenty i dospělé. Akce zahrnuje setkání s autory, promítání, koncerty, přednášky a kulturní zážitky.

0

Martin Kydlíček (Před 5 dny)

Tuning sraz ve Frýdku-Místku: Policie rozdá 86 pokut za 130 tisíc Kč

Na tuningovém srazu ve Frýdku-Místku uložila policie celkem 86 pokut v celkové výši téměř 130 tisíc Kč za technický stav vozidel, nadměrnou rychlost a neúměřený způsob jízdy.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)

Policie dopadla pachatele, návrat Pramene života do lázní?

Lázně Darkov plánuje obnovu zničené sochy Pramen života a chce získat dotaci na kulturní památky. Město Karviná se rozhodlo nahradit sochu Bojovníka novým dílem, a to díky financím z pojistky.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)

Gigafactory od Samsungu blízko polské hranice?

Obce Dolní Lutyně a Vřesovice žádají důkladné prověření podmínek a komunikaci před zahájením příprav na gigafactory jihokorejského Samsungu. Starostové zdůrazňují význam environmentálních, povodňových, dopravních a sociálních aspektů.

0

Martin Kydlíček (Před 6 dny)