Motýlkářský závod Kosatky Karviná láká plavce z ČR i Polska

V Karviné proběhl 20. ročník Motýlkářského závodu, který navštívili plavci z Česka i Polska. Soutěž proběhla ve čtyřech věkových kategoriích, mezi úspěšné plavce patřili Sára Martynková a Tomáš Metz.


V úžasném prostředí nově zrekonstruovaného karvinského bazénu se konal již dvacátý ročník oblíbeného motýlkářského závodu, který přilákal plavce z celé České republiky i sousedního Polska. Tradiční Motýlkářský trojboj, pořádaný plaveckým oddílem Kosatky Karviná, nabídl účastníkům i divákům napínavé klání ve čtyřech věkových kategoriích.

Letošní ročník navázal na úspěšný závod z roku 2019, který se poslední střetnutí mezi mladými talenty z obou zemí odehrálo. Soutěžící si tentokrát změřili síly v motýlkářské technice, která se mezi plavci těší velké oblibě díky své náročnosti a výzvám, které přináší.

Úvodní slovo zahájení soutěže měl vrchní rozhodčí Tomáš Kałuža, který pozdravil účastníky i diváky s přáním úspěšného závodu. 'Velkou devízou letošního Motýlkářského trojboje je překrásný karvinský bazén a možnost ubytování diváků na podélné straně areálu. Navíc v areálu mají plavci k dispozici rekreační bazén, kde si mohou regenerovat síly,' uvedl Kałuža.

Mezi úspěšné plavce se zařadili Sára Martynková z oddílu Kosatky Karviná nebo Tomáš Metz z oddílu PK Havířov. Oba se svými výkony probojovali na stupně vítězů a uspěli i v konkurenci mladíků z Polska. Jejich radost byla patrná i z reakce po doznění posledního úseku závodů.

'Mám pocit, že jsem si dneska vedla dobře. Neznám přesný čas, ale cítím, že jsem zlepšila svůj osobní rekord,' sdílela své dojmy po závodě Sára Martynková. Tomáš Metz z Havířova pro změnu přiznal: 'Měl jsem obavy, že něco pokazím, ale nakonec jsem zvládl vše bez problémů.'

Ze závodu nakonec vyšel jako vítěz Adam Foltýn z oddílu Kosatky Karviná, který se po sečtení bodů zvítězil v motýlkářském trojboji ve své kategorii. Stříbro získal Jan Landecký a bronz si odvezl Alexandr Holube z Polska. Sára Martynková z karvinských Kosatek doplavala šestá.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy