Portál pro adaptační opatření v boji se změnou klimatu

0

Moravskoslezský kraj, online platforma MiSe Klima, adaptační opatření, klimatické změny, financování projektů, blog, region24, zdravetrendy


Moravskoslezský kraj zahájil online platformu MiSe Klima, která podporuje adaptační opatření proti klimatickým změnám. Portál nabízí katalog opatření, galerie projektů a knihovnu tematických dokumentů.

V rámci svých úsilí bojovat proti změnám klimatu Moravskoslezský kraj přichází s jedinečnou online platformou. Nově vzniklý portál MiSe Klima si klade za cíl podporovat adaptační opatření na změny klimatu, ať už v městském prostředí, volné krajině či na konkrétních budovách.

Potenciální uživatele portálu MiSe Klima představují obyvatelé Moravskoslezského kraje, kteří se snaží aktivně se podílet na boji proti klimatickým změnám a hledají konkrétní a praktické rady k tomuto tématu.

Jedním z klíčových prvků portálu je katalog možných klimatických opatření, galerie úspěšně zrealizovaných projektů a knihovna pro všechny dostupné tematické dokumenty. Portál rovněž nabízí přehled možností financování adaptačních projektů.

Jednou z nejvíce očekávaných funkcí portálu je možnost propojení se s odborníky, kteří poskytují bezplatné poradenství v rámci projektu LIFE COALA. Jak zdůraznil Petr Birklen, koordinátor projektových aktivit a místopředseda představenstva společnosti MSID, nový portál bude mít významný dopad na zvyšování povědomí o tom, jak se aktivně podílet na boji s klimatickými změnami na lokální úrovni.

Portál MiSe Klima provozuje Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí, odbornými orgány MSID a MEC.

Společně s těmito zdroji bude portál také nabízet kalendář enviromentálních akcí a mapu s tipy na exkurze pro žáky či výlety, které mají vzdělávací rozměr.

Podle zástupců Moravskoslezského kraje je tento portál první svého druhu na území České republiky a bude se prezentovat jako relevantní zdroj informací o klimatických změnách a přizpůsobení se jim.

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL/SPOLU) zdůraznil důležitost portálu pro celkovépovědomí občanů o nutnosti adaptace naše společnosti na změny klimatu. Poukázal na konkrétní opatření, která již ministerstvo podporuje, jako je zadržování vody v krajině, navracení meandrů řek či změny v legislativě.

Portál MiSe Klima tak představuje jedinečnou příležitost, jak se každý z nás může aktivně zapojit do boje proti změnám klimatu, a to nejen teoretickým studiem, ale také praktickou realizací konkrétních adaptačních opatření.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář