Masopust 2024: Hlučínské radosti a tradice ožívají v plné síle!

0

ročník hlučínského Masopustu, starostka Petra Tesková, průvod masek s medvědem, farmářské trhy, zabijačkové hody, blog, aliado


VI. ročník hlučínského Masopustu nabídne bohatý program a oživí staré tradice. Událost zahájí starostka Petra Tesková a nabídne průvod masek s medvědem, soutěže, farmářské trhy a zabijačkové hody. Akce posílí vazby mezi obyvateli a přiláká turisty z celého regionu.

VI. ročník hlučínského Masopustu oživí staré tradice a nabídne bohatý program

Tradiční hlučínský Masopust se letos koná již pošesté a přináší s sebou mnoho zábavy, radosti a hojnosti! Tato oblíbená událost přitahuje stále více návštěvníků z okolních měst i ze zahraničí. Přijďte se také přesvědčit, co všechno vám Masopust v Hlučíně nabídne na svém bohatém programu v sobotu 10. února 2024.

Masopust slouží jako symbol uzavření období radosti a hojnosti, ale také začátku půstu. Letošní ročník tradičního Masopustu v Hlučíně opět přinese spoustu zábavy a kultury pro celou rodinu. Oficiálně slavnost zahájí paní starostka Petra Tesková, která předá pomyslný klíč k otevření města masopustníkům na Mírovém náměstí.

Začněte s námi tuto unikátní oslavu ve velkém stylu s průvodem masek s medvědem. Medvěd symbolizuje plodnost a během obchůzek tančí s hospodyněmi, což jim má zajistit dobrou úrodu. Těšit se můžete také na vyhlášení nejlepší masky a soutěže pro děti i dospělé. Vydejte se s námi oživit staré hlučínské tradice!

Kromě průvodu masek a medvěda se budete moci těšit i na bohaté doprovodné akce, které letos proběhnou na několika místech v Hlučíně. Chybět nebudou ani farmářské trhy, kde si budete moci pochutnat na lokálních specialitách a zakoupit čerstvé produkty přímo od výrobců. Nezapomeňte navštívit také sváteční zabijačkové hody a ochutnat tradiční kreple plněné povidly!



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář