Jak vypadá ideální pracovní prostředí?

Pokud vždy, když sedíte v kanceláři či pracovně, cítíte totální úbytek energie a únavu, i když vaše pracovní doba teprve začala, pak je možná je na vině vaše pracovní prostředí. Studie ukazují, že ergonomicky navržený a organizovaný pracovní prostor může zvýšit produktivitu až o 40 %.


Důraz na ergonomický design

Židle, stůl, klávesnice a monitor by měly být navrženy tak, aby minimalizovaly namáhání těla. V praxi to znamená, že se budete moci soustředit na práci, aniž by vás bolela záda, krk nebo oči.

Podle renomovaných studií zvyšuje přítomnost ergonomických prvků produktivitu o téměř 20 %.

Dostatek přirozeného světla

Zapomeňte na přítmí. Přirozené světlo zlepšuje náladu, energii a reguluje cirkadiánní rytmus. Právě díky němu se během dne cítíme více bdělí a soustředěni než v noci.

Pokud máte možnost, snažte se pracovat v místnosti s velkými okny. Není-li to možné, jednoduše si pořiďte světelné zdroje v denní bílé barvě.

Minimum rozptylování

Zamyslete se nad tím, jestli vás něco při práci vyrušuje a snažte se tyto vlivy ve vašem pracovním prostoru eliminovat. Hodit by se vám mohla například sluchátka s potlačením hluku. A nastavte si telefon na tichý režim – právě ten může významně narušovat vaši workflow.

Lepší organizace prostoru

V dobře organizovaném prostoru má všechno své místo, což vám šetří čas a snižuje stres. Pokud je ještě nemáte, investujte do dostatečně velkých úložných prostor a nepodceňujte význam pravidelného úklidu.

Úpravy na míru vlastního vkusu

Přizpůsobte si pracovní prostředí tak, aby se vám v něm líbilo a inspirovalo vás. Umístěte do prostoru pár rostlin, drobných uměleckých předmětů, fotografie blízkých nebo jiné dekorace, které vám dělají radost a jen tak se vám neokoukají. Budete si díky nim připadat jako doma.

Softwaroví pomocníci

Jakmile dokončíte úpravy interiéru, vrhněte se na svůj operační systém. Ukliďte si plochu a začněte používat takové softwarové nástroje, jež vám usnadní práci a zefektivní vaše úkoly. Ať už jde o CRM, nástroje pro řízení projektů apod., důležité je zvolit taková řešení, se kterými si budete rozumět.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
17.05.2024 12:51



0 +
 
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024