Konopex 2024 - rostlina budoucnosti zajímá všechny generace

0

Konopex 2024, festival konopí, veletrh konopí, konopí ve zdravotnictví, workshopy a přednášky, blog, region24


Konopex 2024, přední festival a veletrh konopí, se koná v Ostravě s cílem zvýšit povědomí o širokém spektru použití konopí ve zdravotnictví, potravinách, kosmetice a dalších oborech.

26. - 28. dubna v komplexu Trojhalí Karolina na nás čeká nový ročník mimořádné  události - Konopex 2024. Tento významný festival a veletrh konopí se uskuteční v Ostravě a přinese tři dny naplněné intenzivní pozorností pro tuto univerzální a často diskutovanou rostlinu.

Konopí neomylitelně zaujímá místo rostliny budoucnosti, přináší širokou škálu benefitů a je předmětem neustálého výzkumu. Přínos konopí v medicíně je zdokumentován řadou odborných studií, slouží k produkci superpotravin a doplňků stravy, je zdrojem funkcionalni kosmetiky a dermatologických výrobků - to vše pro lidi i zvířata.

Konopí se těší stoupajícímu zájmu zejména mezi seniory a pacienty, a proto budou mít návštěvníci nad 65 let a držitelé ZTP zdarma vstup na veletrh.

Ve srovnání s předchozími ročníky se mohou návštěvníci těšit na větší prostory a širší nabídku vystavovatelů, jak českých, tak i mezinárodních. Expozice budou honosnější a na výstavě nebude chybět rostoucí sortiment naší oblíbené rostliny - semena a sazenice konopí, growshop vybavení, rostliny pro pěstování a zpracování, výrobci konopných mastí, kosmetiky, jídla a mnoho dalších produktů souvisejících s konopím.

Konopex 2024 pravidelně láká fanoušky  komunity na vychytávky a kuřácké potřeby, umělecké ručně foukané sklo, nebo příslušenství pro solvent nebo solventless extrakci. Velmi oblíbená je i orientační analýza konopí nebo konopných produktů na počkání.

V rámci veletrhu se opět uskuteční populární přednášková část, kde zazní řada zajímavých informací o pěstování, zpracování, legislativě, využití konopí v lékařské praxi, samoléčbě, potraviny, průmysl i veterině. K dispozici budou také různé typy vaporizérů, a návštěvníci budou mít možnost konzultovat své dotazy s odborníky na vaporizaci i léčbu konopím obecně.

Nesmíme zapomenout na doplňkové programy plné hudby, zábavy, workshopů, nabitých tombol, tematických soutěží, oblíbený cannabis cup a samozřejmě na večerní afterparty. Praktické workshopy nabídnou návštěvníkům možnost zblízka se podívat například na míchání konopného betonu, výrobu masti nebo množení rostlin. Velmi populární je i workshop zaměřený na metody extrakce a přípravu materiálu.

V České republice zažívá konopí velký boom a patří mezi nejprogresivnější země EU v oblasti legislativy a podmínek pro technické, lékařské i rekreační využití konopí. Česko je konopná velmoc – je to veřejné tajemství, že snad každý z nás zná někoho, kdo pěstuje nebo užíval konopí. Plevel roste všude – na zahrádkách, oknech, balkonech našich sousedů, kamarádů nebo u pacientů, kterým konopí skutečně pomáhá.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář