Obyvatelé Otic, kterým bouřka nejvíc poničila dům, dostanou od kraje finanční podporu

0

bouřka, zničený dům, finance, finanční podpora, rekonstrukce, oprava


Moravskoslezský kraj uvolní ze Zajišťovacího fondu, který je určený na řešení mimořádných událostí, půl milionu korun.

Peníze rovným dílem rozdělí mezi majitele 5 rodinných domů v Oticích, které nejvíc poničily silné bouřky.

„Na 21. červen v Oticích určitě nezapomenou. Silné bouřky, přívalové deště, dvoucentimetrové kroupy a silný vítr nechaly stopy na celkem třiceti rodinných domech, deset z nich dokonce přišlo o střechu. Ještě ten den jsem obec navštívil a pana starostu ujistil, že Moravskoslezský kraj je připravený finančně přispět na obnovu poničeného majetku,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška s tím, že vyzval starostu obce, aby podle reálných škod a aktuální situace postižených rodin navrhl způsob pomoci.

Pan starosta Vladimír Tancík se po zhodnocení stavu poničených domů, které osobně prohlédl, a po posouzení dalších okolností písemně obrátil na Radu Moravskoslezského kraje.

„Pan starosta krajské radě doporučil přispět na opravy pěti poničených domů. Své písemné stanovisko podal ve středu 28. června a hned ten den se krajští radní shodli na konkrétní finanční podpoře. Na každý z pěti domů kraj ze Zajišťovacího fondu poskytne 100 tisíc korun. Občanům Otic přeji hodně sil na opravy a úklid po té šílené bouřce. Naštěstí se nikomu nic nestalo a nám nezbývá než doufat, že k nám bude příroda shovívavější, a že se našemu kraji podobné události budou co nejdéle vyhýbat,“ uzavřel hejtman kraje Jan Krkoška.


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář