Zloději ukradli kameru, která je natočila

Dva muži v Frýdlantu nad Ostravicí ukradli různé předměty, včetně městské kamery, která je natočila. Byli obviněni ze krádeže a nyní hrozí oběma až tříletý pobyt za mřížemi. Policie varuje obyvatele o nutnosti zabezpečení majetku a použití městských kamer.


Ve Frýdlantu nad Ostravicí se dva muži pokusili o řadu loupeží. Začali na oploceném pozemku chaty, kde se plánovali dostat přes visací zámek na brance. Ve dřevěné kůlně na pozemku měli nalézt předměty, které by se daly snadno zpeněžit.

Avšak jejich plán selhal, když je vyrušily nějaké hlasy a museli rychle utéct s prázdnou. Přesto nezanevřeli na své zločinné činy a pokračovali dále. Tentokrát se zaměřili na terasu jedné z restaurací ve městě, kde se jim podařilo ukrást motorovou pilu a kufr s nářadím v celkové hodnotě přes 21 tisíc korun.

Jeden z mužů si také všiml městské kamery umístěné na sloupu veřejného osvětlení. Ačkoli byla kamera umístěna vysoko a muž na ni nedosáhl, rozhodl se ji získat neobvyklým způsobem. S pomocí několika věcí z okolních kontejnerů si sestrojil improvizovaný nástroj, kterým se mu podařilo kameru sundat. Škoda na kameře, kteroužto byla způsobena, dosahuje téměř 10 tisíc korun.

Díky záznamům z jiných kamer, které vyhodnotili policisté, se podařilo zjistit totožnost obou mužů. Byli obviněni ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Při výslechu oba přiznali své zločiny. Ukradenou kameru prý jeden z nich prodal za 500 korun, zatímco motorovou pilu a nářadí za několik tisíc, které si poté rozdělili.

Pokud budou odsouzeni, hrozí oběma až tříletý pobyt za mřížemi. Policie v souvislosti s těmito případy varuje obyvatele Frýdlantu nad Ostravicí, aby si řádně zabezpečili svůj majetek. Doporučuje použití složitějších zamykacích systémů, ochranných mříží nebo uzamykatelných okenic. Městské kamery mohou také odradit zloděje, a pokud ne, pomohou k rychlému odhalení a dopadení pachatele.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy