Zachránil dvanáctiletého školáka před útočníky

Kriminalita v centru Ostravy: Student střední školy zasáhl, když viděl násilný čin na mladém chlapci a stal se tak hrdinou. Policie díky monitorovacímu systému našla oba násilníky.


V centru Ostravy se nedávno odehrála šokující událost. Student střední školy se rozhodl zasáhnout poté, co viděl násilné činy na mladém chlapci, a tím okamžitě upoutal pozornost médií. Student se tak stal hrdinou a vzorem pro ostatní.

Tento incident byl zaznamenán přímo v srdci rušného centra města blízko obchodního centra Karolina a tramvajové zastávky, odkud pravidelně procházejí stovky lidí. Dvanáctiletý chlapec, který se právě vracel z nákupu knihy, byl přepadnut dvěma třináctiletými útočníky, kteří se rozhodli agresivně mu vyhrožovat a žádat peníze.

Když chlapec prozradil, že u sebe žádné peníze nemá, útočníci jej začali agresivně napadat, což zajisté vystrašilo ničím nevinnou oběť. Napadený se snažil úderům vyhnout a bránit se co nejlépe, ale útočníci si jeho odpor nevážili a pokračovali v násilné konfrontaci.

Naštěstí pro napadeného se poblíž tehdy nacházel Jan Baloun, student druhého ročníku střední školy First International School Ostrava, který zaregistroval nepřiměřené jednání útočníků. Baloun bez zaváhání zasáhl a jednoho z útočníků přemohou, druhému se pak již nadále nechtělo pokračovat v násilném konfliktu.

Bezesporu vážnému incidentu tak bylo zabráněno a Baloun se rozhodl doprovodit napadeného chlapce k jeho matce, aby ji o celém případu informoval. Policie byla o situaci ihned vyrozuměna a díky monitorovacímu systému se podařilo najít i oba násilníky, kterým nyní hrozí trestní stíhání.

Oceňovaný čin studenta byl chvályhodný zejména proto, že ostatní přítomní lidé podivně mlčeli a nevšímal si okolního konfliktu. Kromě uznání od ředitele jeho školy, byl školák díky své obětavosti oceněn i medailí od krajského policejního ředitele, který se rozhodl veřejně vyzdvižení pamlátit výjimečný příklad studenta.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy