Úžasná hokejová aréna čeká fanoušky i novináře z celého světa!

Přípravy na světový šampionát v ledním hokeji v Ostravě jsou v závěrečných fázích. Očekává se přes 800 novinářů, zvýšený mediální zájem ze Slovenska a Polska, nová hokejová aréna s fanzónou a dopravní úpravy pro plynulou dopravu.


Velkou událost ve světě ledního hokeje - světový šampionát, již brzy hostí české město Ostrava. Přípravy ostravské částí světového šampionátu v hokeji se blíží k závěrečným fázím a nejen fanoušci, ale i novináři z celého světa s napětím očekávají první úvodní buly.

Na světovém šampionátu je akreditováno více než 800 novinářů, z toho většina půjde do Ostravy. Organizátoři museli zvýšit kvótu pro novináře ze Slovenska a Polska a na domácí půdou jde tedy udržet mediální zájem vysoký.

Přípravy jsou v plném proudu a nová hokejová aréna v Ostravě, pro tento šampionát přejmenovaná na Ostrava Aréna, je připravena uvítat své hosty. Ledová plocha je momentálně prázdná, ale brzy se zde budou instalovat nové mantinely odpovídající vyšším nárokům mezinárodního hokejového turnaje. Vše je stále pod kontrolou a ve vynikajícím stavu.

Ale není to jen o přípravách v hale. Prostor kolem Ostrava Arény se promění v obrovskou fanzónu. Organizátoři se rovněž snaží zajistit, aby okolní parkoviště odpovídala potřebám fanoušků přicházejících na šampionát. Zřízeny budou i speciální parkovací zóny v nedaleké ulici Ruská a v Dolní oblasti Vítkovic, aby byla doprava co nejplynulejší.

Ve fanzóně čekáme velký zájem od slovenských a polských fanoušků. 'Na jejich počest je orientován i program. Mezi vystupujícími najdeme populární slovenskou hudební skupinu Iné Kafe a polské Big Bike Orchestra. To vše za účelem vytvoření co nejlepší atmosféry,' uvedla marketingová manažerka Renáta Mecová.

Vše směřuje k dnešnímu velkému datu, kdy proběhne poslední velký test. Konkrétně 9. května jsou v plánu modelové zápasy, které se budou hrát současně v obou halách v Ostravě a Praze. Toto vše nám pomůže ověřit, zda jsme na všechno připraveni a jestli může samotný šampionát začít.

Je jasné, že celý tým je ve střehu a snaží se, aby šampionát proběhl bez jakýchkoliv problémů. Přípravy ostravské částí světového šampionátu v hokeji se blíží k finálnímu hvizdu a očekávání je vysoké. Šampionát světového hokeje je za rohem a Ostrava je připravena uvítat svět.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy