Unikátní soutěž transformuje centrum Ostravy!

V Ostravě se chystá výstavba nové městské čtvrti Pod Žofinkou. Projekt nabídne harmonické propojení nové čtvrti s existující infrastrukturou a bude důležitým krokem ke zlepšení kvality života obyvatel.


Město Ostrava ožívá novým dechem. V blízkosti centra se připravuje vznik zbrusu nové čtvrti s názvem Pod Žofinkou. Navíc se chystá unikátní soutěž, která přinesla očekávané řešení propojení nové čtvrti s blízkým širším územím. Tento nápad není jen obyčejné plánování městského rozvoje, ale inovativní projekt, jehož cílem je dosáhnout harmonie mezi novou a existující infrastrukturou.

'Jednání proběhlo v duchu stávající spolupráce na rozvoji území Karoliny a po bývalé huti Žofinka podél břehu Ostravice poblíž centra města. Spolupráce bude pokračovat tzv. řídící skupinou, kde zástupce/zástupci vedení města, společnosti Pod Žofinkou Holding a.s. a firmy ONplan lab, s.r.o. budou mít dohled nad průběhem chystané soutěže,' řekla mluvčí Ostravy Gabriela Pokorná.

Ve fázi přípravy soutěže by rovněž měla být zapojena široká veřejnost. 'Ve spolupráci s Městským ateliérem prostorového plánování a architektury (MAPPA) bude uspořádán cyklus veřejně přístupných debat, dojde taktéž na on-line dotazování, které poslouží ke zhodnocení potřeb obyvatel a návštěvníků daného území. Hlavní body zadání soutěže pak budou veřejnosti představeny k vyjádření,' dodává mluvčí.

Brownfield mezi Karolinou a Dolními Vítkovicemi, který se na ploše o výměře 18,78 hektaru chystá stát domovem pro novou městskou čtvrt Pod Žofinkou, náleží mezi městské rozvojové zóny, zařazené do strategického plánu fajnOVA. To znamená, že jde o důležitý krok ke zlepšení kvality života obyvatel Ostravy.

Tato iniciativa si klade za cíl vytvořit moderní a životaschopnou čtvrť, která bude atraktivní pro její obyvatelé, návštěvníky, ale také pro podnikatele a investory. Se svým jedinečným konceptem představuje projekt Pod Žofinkou další důležitý krok směrem k moderní a udržitelné future města Ostrava.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy