Sloučení základních škol Karviné

Od září zůstanou ve městě Karviná-Mizerov pouze tři základní školy, když jedna ze dvou škol na Dukelském sídlišti ukončí provoz. Sloučením ZŠ U Studny a ZŠ Majakovského vznikne nástupnická organizace ZŠ U Studny.


Od září této akademické rok zůstanou ve městě Karviná-Mizerov už pouze tři základní školy. Konec září znamená i konec pro jednu ze dvou škol na Dukelském sídlišti. Konečné rozhodnutí o sloučení Základní školy U Studny a Základní školy Majakovského padlo v loňském roce.

Andrzej Bizoń, náměstek primátora za SOCDEM, informoval, že zástupci města Karviné v minulém roce rozhodli o přeorganizování školství, přičemž se toto rozhodnutí týká dvou škol - ZŠ U Studny a ZŠ Majakovského. 'Vyjde z nich jen jedna nástupnická organizace - ZŠ U Studny,' uvedl Bizoń.

Radek Krnáč, učitel sloučené ZŠ Majakovského, zmínil, že spolupráce obou škol vede k organizaci společných akcí a aktivit pro žáky. Mimo jiné zmiňuje přátelské turnaje pro starší žáky v sálové kopané. Není důležité zjistit, kdo je lepší, ale jde o to, aby se děti více poznávaly a utužovaly týmového ducha.

Pro mladší žáky proběhla akce Jarní tvoření v jídelně ZŠ Majakovského. Tato tradice je oblíbená a koná se pravidelně každý rok. 'Děti si mohou vytvářet výrobky, které se hodí k Velikonocům, jako jsou slepičky, kraslice, vějíře, náramky a další drobné dárky, které mohou vzít domů pro své rodiče', řekla Silvie Vlčková, zástupkyně ředitelky ZŠ Majakovského.

Martin Bandor, ředitel ZŠ U Studny, potvrdil dobrou spolupráci mezi oběma školami a doufá, že toto partnerství bude i nadále pokračovat. Tvrdí, že sloučení škol neznamená zánik ZŠ Majakovského jako takové. 'Máme zájem, aby škola pokračovala, aby zde dochodily děti pátou, sedmou, devátou třídu a aby přišly i nové děti,' říká Bandor.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy