Slavný Karel Loprais a jeho legendární Tatra oslavují na poštovních známkách!

Česká pošta vydala novou emisi známek na počest šestinásobného vítěze Rallye Dakar Karla Lopraise s jeho portrétem a vozem Tatra Puma. Emise je připomínkou jeho úmrtí v loňském roce a jeho 75. narozenin. Hodnota známek je zastoupena písmeny "E" a "Z", které odpovídají cenám za zásilky do evropských a mimoevropských zemí.


Česká pošta připomíná šestinásobného vítěze Rallye Dakar Karla Lopraise novou emisí známek s jeho portrétem a jeho legendárním závodním vozem Tatra Puma. Emise byla u příležitosti úmrtí Karla Lopraise v loňském roce, který by na začátku března oslavil 75. narozeniny. Autorem výtvarného návrhu aršíku se dvěma známkami, jejichž nominální hodnota je zastoupena písmeny „E“ a „Z“, je Petr Ptáček.

Karel Loprais, český automobilový závodník, se narodil 4. března 1949 v Ostravě a zemřel 30. prosince 2021 v Novém Jičíně. Jako jednomu z nejúspěšnějších účastníků náročného závodu terénních vozidel mu bylo od roku 1994 přezdíváno Monsieur Dakar či Pan Dakar. Díky sportovním úspěchům je několikanásobným držitelem ocenění ve čtenářské a novinářské anketě Zlatý volant. Společně s motocyklovou legendou Františkem Šťastným se v roce 2000 stal českým motoristickým sportovcem století.

Zájemci si mohou nový příležitostný písmenový aršík zakoupit na specializovaných přepážkách nebo v e-shopu na webových stránkách České pošty. Tato emise známek je tak dalším uznáním úspěchu a odkazu Karla Lopraise, který svými výkony zapsal do historie nejen českého, ale i světového automobilového závodění.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy