Silniční hrůza na Bruntálsku

Diskutuje se o špatném stavu silnic na Bruntálsku po zimě, který způsobuje potíže obyvatelům i řidičům. Místní zástupci doufají v celkovou opravu sítě a zlepšení bezpečnosti. Investice do oprav silnic v kraji dosáhne letos přes miliardy korun.


V posledních týdnech se intenzivně diskutuje o stavu silnic na Bruntálsku, které byly nejvíce postiženy zimním obdobím. Řada cest zde připomíná spíše tankodrom, což způsobuje potíže místním obyvatelům i řidičům tranzitu. Silnice spojující Holšovice a Karlovice na Bruntálsku patří mezi ty nejvíce problémové, s řadou děr a výtluků zhoršujících dopravní situaci.

Situační analýzu potvrzuje také starosta Vrbna pod Pradědem Petr Kopřnec, který popisuje problémy s dírami a záplatami na místních silnicích. Všichni zapojení zástupci doufají, že se podaří nalézt řešení pro celkovou opravu sítě a zlepšit tak bezpečnost na cestách.

Podle hejtmanství Moravskoslezského kraje je největším problémem letos nadměrné množství mrazových cyklů a časté střídání vyšších teplot. Tato situace má devastující vliv na povrchy vozovek. Naštěstí byly již zahájeny první opravy v Ostravě a další plánované údržby by měly pokračovat po celé jaro.

Investice do oprav v kraji dosáhne letos víces než miliardy korun. Větší část by měla být věnována údržbě silnic na Bruntálsku. Přestože je jamkovitost silnic vážným problémem, zástupci kraje zdůrazňují, že kritický stav není na žádném úseku.

Stav silnic na Bruntálsku je letos obzvláště závažný, což si uvědomují také ve Frýdku-Místku. Mluvčí radnice Jana Musílková Jeckelová vysvětluje, že i zde proběhlo záplatování silnic studenou směsí během zimy, aby se na jaře mohlo pokračovat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy