Šest zraněných při srážce aut v křižovatce ulic 28. října a Novinářská

Včera večer se v Ostravě stala dopravní nehoda s šesti zraněnými, přičemž jeden z řidičů nedal přednost. Záchranáři ošetřovali šest osob s různým stupněm zranění, které byly následně převezeny do nemocnic. Během záchranných prací byla komunikace uzavřena a tramvajová doprava obnovena okolo půlnoci.


Včera večer se v Ostravě stala vážná dopravní nehoda, při které utrpělo šest osob zranění různého stupně. Nehoda se stala krátce před 22. hodinou v křižovatce ulic 28. října a Novinářská. Podle policejní mluvčí Evy Michalíkové šlo o střet mezi Škodou Octavia, Toyotou a další Škodou Citigo. Příčinou nehody byla pravděpodobně nedaná přednost v jízdě.

Na místo nehody urychleně dorazily složky integrovaného záchranného systému, včetně profesionálních hasičů, záchranné služby a lékařského rendez-vous. K dřetěvému zásahu došlo okamžitě po příjezdu hasičů, kteří zajistili havarovaná vozidla proti požáru a pomohli vytáhnout dvě zraněné osoby z jednoho z automobilů. Zbytek zraněných již byl mimo vozidla, avšak i na jejich záchranu byly nasazeny všechny dostupné síly.

Záchranáři ošetřovali celkem šest lidí - pět mužů a jednu ženu, jejichž věk se pohyboval od čtyřiadvaceti do čtyřiapadesáti let. Podle mluvčího záchranářské služby Lukáše Humpla, šlo o zranění různého charakteru, převážně středně těžká. Čtyřiatřicetiletý muž utrpěl zranění v oblasti hrudníku a pánve, ostatní trpěli poraněními hlavy, končetin nebo otřesem mozku. Všichni zranění byli později převezeni do vnímavých nemocnic a traumatologického centra v Ostravě.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava, uvedla, že řidiči se podrobili dechovým zkouškám na alkohol s negativními výsledky. 'V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví'.

Po dobu záchranných prací byla komunikace v daném úseku uzavřena, omezeny byly i tramvajové spoje. Hasiči po skončení šetření pomohli s naložením havarovaných vozidel na vozidla odtahové služby a následně uklidili a zprovoznili komunikaci. Tramvajová doprava byla obnovena okolo půlnoci.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy