Revitalizace centra Ostravy - pohodlný pěší a cyklistický spoj z kampusu

Nábřeží Ostravice v centru Ostravy se brzy dočká proměny pro cyklisty a chodce. Druhá etapa rekonstrukce zaměřena na propojení univerzitního kampusu s odpočinkovou oblastí u řeky by měla začít v polovině roku a trvat 12 měsíců. Náklady na rekonstrukci činí 54,8 milionu korun bez DPH.


Ostravské nábřeží Ostravice se brzy dočká zásadní proměny ve prospěch cyklistů a chodců. Druhá etapa rekonstrukce má za cíl zlepšit dopravní situaci v této oblasti a přitom vytvořit komfortní zónu pro místní i turisty. Projekt se zaměřuje na propojení univerzitního kampusu na Černé louce s odpočinkovou oblastí podél řeky.

Náměstek primátora Břetislav Riger ve svém prohlášení zdůraznil, že hlavním cílem projektu je usnadnit pohodlný pohyb chodců a cyklistů v těchto oblastech a současně propojit hlavní univerzitní areál s odpočinkovým parkem u řeky. První etapa rekonstrukce již přinesla značné zlepšení pro obyvatele a návštěvníky tohoto regionu, druhá etapa by měla pokračovat v tomto úspěchu.

K navrhovaným změnám patří také dva nové přístupy k řece v podobě betonových schodišť. Navíc bude celá trasa na Havlíčkově nábřeží procházet podél cyklostezky mezi mostem Miloše Sýkory a Hradní lávkou. Tyto změny by měly vytvořit atraktivní místo pro relaxaci a rekreaci v centru města.

Levý břeh s nábřežím propojí komunikace s křižovatkou, jejímž jedním ramenem bude i cyklostezka. Břetislav Riger uvedl, že to má za cíl zajistit pohodlné cyklistické i pěší spojení z centra kolem mostu Miloše Sýkory a kampusu až do Dolních Vítkovic.

Stavební práce by měly být zahájeny v polovině letošního roku a jejich dokončení se předpokládá do dvanácti měsíců. Náklady na rekonstrukci jsou odhadnuty na 54,8 milionu korun bez DPH. Tento projekt má šanci zcela změnit obličej centra Ostravy a přitáhnout do města nové obyvatele i turisty.

Úspěch tohoto projektu bude záviset na schopnosti městské správy efektivně koordinovat stavební práce a zajistit efektivní využití finančních prostředků. Pokud bude ale druhá etapa rekonstrukce úspěšná, mohli bychom se dočkat proměny Ostravského nábřeží Ostravice v krásný a komfortní prostor, který bude příjemným místem k životu a atraktivním cílem pro turisty ze všech koutů světa.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy