Rekonstrukce mostu ve Stříteži: Zajištěn průjezd a bez kolon

Rekonstrukce mostu na silnici I/568 ve Stříteži nad Ropičankou probíhá v úvodní fázi do konce března 2024. Hlavní etapa potrvá od dubna do srpna 2024, s kyvadlovým provozem a semafory pro průjezd vozidel. Celkové náklady dosáhnou 6,2 milionu Kč. Oprava zvýší bezpečnost a komfort uživatelů silnice a přispěje k modernizaci české dopravní infrastruktury.


Na začátku února začala v obci Střítež oprava mostu na silnici I/568 přes vodní tok Ropičanka. Po provedení odborného posouzení stavu mostu byl vybrán zhotovitel, který má na starosti celkovou rekonstrukci. Aktuálně je práce na opravě mostu ve své úvodní fázi, která potrvá do konce března 2024.

Hlavní etapa celkové rekonstrukce bude pokračovat od 1. dubna 2024 a potrvá přibližně do konce srpna toho roku. Průjezd vozidel bude během oprav zajištěn jedním jízdním pruhem s kyvadlovým provozem a semafory. Očekává se, že vzhledem k převedení provozu na nedalekou novostavbu silnice I/68 se ve Stříteži nebudou tvořit dlouhé kolony aut.

Miroslav Mazal, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic, upozornil: 'V současné úvodní fázi i během následující hlavní etapy budou práce prováděny převážně mimo komunikaci. Tato úvodní část harmonogramu zahrnuje například kácení dřevin, betonáže či přípravné práce před hlavní etapou.'

Celková oprava mostu vyjde ŘSD na 6,2 milionu korun. Práce na opravě zahrnují výměnu mostního svršku, hydroizolaci, mostní závěry a svodidla, stejně jako sanaci nosné konstrukce a spodní stavby. Ukončení celkové rekonstrukce se očekává na konci srpna 2024.

Tato oprava mostu má klíčový význam pro zlepšení dopravní infrastruktury ve Stříteži a zvýšení bezpečnosti pro všechny uživatele silnice. Občané Stříteže i řidiči projíždějící obcí se mohou těšit na zvýšení komfortu a bezpečnosti na silnici, a to díky rekonstrukci tohoto důležitého přemostění přes vodní tok Ropičanka.

Oprava mostu ve Stříteži na silnici I/68 tak nebude pouze významným přínosem pro obec Střítež a její obyvatele, ale i významným krokem k modernizaci a zlepšení české dopravní infrastruktury. Díky nepřetržitému provozu během rekonstrukce se také očekávají minimální dopravní komplikace pro uživatele silnice.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy