První ostravská aukce lesního dřeva nabízí 500 kubíků a barevné esence

Lesníci z Ostravy-Nové Vsi pořádají výjimečnou aukci dřeva - poprvé v historii. Nabídka zahrne více než 500 kubíků běžných i vzácnějších druhů dřeva, vhodných pro truhláře a řezbáře. Cílem je zvýšit zájem lidí i firem i efektivnější prodej dřeva.


Vlastníci lesů v Ostravě-Nové Vsi se rozhodli uspořádat mimořádnou aukci dřeva, která se koná poprvé v historii. Nabídka bude zahrnovat více než 500 kubíků dřeva a budou zde zastoupeny nejen běžné dřeviny, jako dub, jasan, javor, buk nebo akát, ale také vzácnější druhy dřeva. Jedná se například o oblíbený modřín či barevné dřevo, které je velmi těžké. Účastníci aukce budou mít tedy možnost vybírat si z velkého množství dřeva vhodného zejména pro řezbáře, truhláře a další řemeslníky pracující s dřevem.

Podle ředitele městských lesů, Vladimíra Blahuty, nejde o odpadní palivové dřevo, ale většina kmenů pochází ze současné zimní těžby. Očekává se, že o aukci bude velký zájem ze strany jak lidí, tak firem. Dřevo je totiž k dostání za pestrých podmínek a nabízí možnost výběru takříkajíc pod jednou střechou. Účastníci tak mohou srovnávat jednotlivé nabídky a nakonec si vybrat tu nejlepší pro své potřeby.

Aleš Bohák, náměstek primátora Ostravy, zhodnotil akci jako vzájemně výhodnou pro prodejce i kupující. Prodejci díky aukci získají příležitost zpeněžit svou dřevní hmotu efektivně, zatímco kupujícím se otevírají dveře k možnosti nákupu dřeva z různých zdrojů na jednom místě. Je tedy pravděpodobné, že oba strany budou s výsledky aukce spokojeny.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy