Požár chaty v Lázních Darkov: Plameny zničily dům během jediného večera

Hasiči zasahovali u dramatického požáru chaty v Lázně Darkov. Na místě bylo pět hasičských cisteren, které dostaly požár pod kontrolu během 30 minut. Předběžný odhad škody činil 200 tisíc korun a příčina požáru zůstává v šetření. Hasiči během zásahu vytáhli tři propanbutanové láhve a zabránili šíření ohně na okolní objekty.


Ve večerní hodinách došlo k dramatické události v Karvinské části Lázně Darkov, když operátoři tísňové linky obdrželi hovor o požáru chaty. Chata, o rozměrech 6x5 metrů, byla již při příjezdu hasičů celá v plamenech. Požár byl nahlášen ve 21:37 hod. Na místo vyjeli spolu s profesionálními hasiči ze stanice Karviná i dobrovolné jednotky. Na místě zasahovalo celkem pět hasičských cisteren.

Podle prvních informací byla chata při příjezdu hasičů, kteří dorazili na místo události již po pěti minutách od nahlášení události, zcela v plamenech. Hasiči nasadili dva vodní proudy k likvidaci požáru. Během zásahu hasiči vytáhli z chaty tři propanbutanové láhve, které po zbytek zásahu ochlazovali. Po uhašení plamenů hasiči rozebrali zbylé části chaty ohniska zažehnali. Požár hasiči dostali pod kontrolu během 30 minut, dalších 45 minut jim trvala likvidace.

Předběžný odhad škody na chatě činil asi 200 tisíc korun, přičemž příčina požáru stále zůstává v šetření. Tato událost způsobila velké spekulace mezi obyvateli Lázně Darkov, kteří se obávají, zda by taková situace mohla být způsobena nedbalostí nebo zda šlo o úmysl.

Očití svědkové události popsali scénu jako 'strašlivou' a ocenili rychlý zásah hasičů, kteří udrželi situaci pod kontrolou a zabránili šíření ohně na okolní objekty. Bez jejich úsilí by mohl být požár mnohem horší, s možnými ničivými důsledky pro celé místní společenství.

Není jasné, zda se jedná o izolovaný případ nebo zda existuje riziko dalších požárů v oblasti. Obyvatelé jsou vyzýváni, aby byli ostražití a dodržovali bezpečnostní opatření, aby se zabránilo budoucím problémům.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy