Poruba vítězí na domácí půdě v rekonstruované RT Torax Areně

Hokejisté Poruby zaznamenali třetí výhru z posledních čtyř zápasů po návratu do RT Torax Areny. Porazili béčko Pardubic 4:3 a vedou Chance ligu s náskokem 14 bodů. V dalších zápasech porazil Vsetín HC Baník Sokolov 6:2 a Slavia Praha zvítězila nad Jihlavou díky finskému brankáři Paavo Hälsöa.


V návratu do RT Torax Areny po rekonstrukci se hokejisté Poruby radovali ze třetí výhry z posledních čtyř zápasů. Lídr tabulky Chance ligy doma porazil béčko Pardubic 4:3 a vede s komfortním náskokem 14 bodů.

V polovině úvodní třetiny se domácímu celku podařilo ujmout vedení díky brance Vojtěcha Střondaly. V 17. minutě zvýšil náskok Poruby Petr Mrázek. Pardubice však dokázaly reagovat a snížily na 2:1 za 32 sekund gólem Lukáše Škůlka. Domácí hráči si poté v polovině druhé části zápasu vypracovali dvoubrankový náskok díky gólu Daniela Klimka.

V 34. minutě bylo béčko Dynama opět na dostřel, když se v přesilové hře trefil Daniel Heršák, ale v závěru druhé třetiny znovu odskočilo Porubě díky Vítu Christovovi. V 54. minutě se Pardubicím podařilo dát naději na zvrat, když svým gólem snížil na 4:3 Daniel Rýkos. Favorit však dokázal těsný náskok pojistit a udržel si vítězství.

Vsetín ve své výherní sérii doma trumfnul HC Baník Sokolov 6:2, rekordně prodloužil svou vítěznou sérii na pět utkání. Zápas byl dramatický a plný otáček, rozhodl o něm až definitivní gól Pavla Klhůfka. Sluneční stát v prvním úduceroupleague se tak dále soustředí na boj o druhou příčku tabulky.

Slavia Praha po dvou porážkách zabrala a získala cenné tři body v domácím utkání proti Jihlavě s velkým přispěním finského brankáře Paavo Hälsöa, který zaznamenal 30 úspěšných zákroků a udržel čisté konto potřetí v sezoně. Rozhodující trefu dal na konci druhé třetiny Matěj Beran.

Zápas mezi Třebíčí a obhájcem triumfu v první lize Zlínem byl vyrovnaný až do konce třetí třetiny, nakonec však zlínský tým podlehl 1:2 v prodloužení a prohrál čtvrtý duel ze svých pěti posledních zápasů. Třebíč zvítězila díky brankám Ladislava Bittnera a Martina Dočekala, který rozhodl zápas v prodloužení.

V dalších utkáních Chance ligy Kolín deklasoval Frýdek-Místek 7:0 a Litoměřice zvítězily nad Přerovem 3:1, pevně si udržely své pozice v tabulce při boji o play-off. V následujícím kole nás čeká další řada vzrušujících zápasů, dění v Chance lize budeme sledovat i nadále.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy