Výletní historická plavba lodí Harta

Poznejte krásy a zajímavosti Slezské Harty nejen z břehů, ale také z její hladiny! Loď Harta a loď Santa Maria se zkušenými kapitány Vás provezou po naší krásné vodní nádrži.


Plavba lodí Harta zaujme více než hodinu a tato 12 km trasa je proplněna bohatou historií. Jak vysvětluje Michaela Skarabelová z místního turistického informačního centra, nejde jen o plavbu, ale také o seznámení se s historií přehrady a okolních obcí.

Plavba vás zavede na zajímavá místa, ukáže malebné zátoky, dozvíte se o historii nádrže a o okolních obcích, kterých se výstavba vodního díla dotkla. Můžete také využít přívoz Rouza mezi obcemi Roudno a Razová, přičemž trasa trvá necelé půl hodiny. Zajímavá jsou určitě i samotná přístaviště a kotviště, jako v Roudně, Razové, Mezině, Nové Pláni anebo domovský přístav v Leskovci nad Moravicí. Poslední tři jmenované mají od roku 2019 nová přístavní mola pořízená z finančních prostředků Ministerstva pro místní rozvoj.                                                           

Nejlepší moment skýtá pohled na obec Karlovec z Velkého Roudného, byla-li kdysi zatopena vodou. Z obce zůstaly zachovány pouze kostel a hřbitov. Skarabelová tak zachycuje okolní krajinu: 'Je to jako kdyby ho políbil čas, protože je tady zákaz a druhý stupeň ochranného pásma.'

Turistické centrum na letošní rok plánuje zavedení nové trasy, která umožní návštěvníkům objevit další zátoky a zákoutí přehrady. Mimořádné akce jsou v plánu, jako je konání plavby na Mezinárodní den dětí nebo Halloween.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy