Nová pobočka Pošty Partner ve Studénce otevřena

Studénka úspěšně zachovala dvě poštovní pobočky. Pošta Partner ve Studénce 1 se stěhovala do nového místa v Dělnickém domě, které poskytlo město. Místní obyvatelé oceňují dostupnost pobočky. Město financovalo rekonstrukci nového poštovního prostoru a společnost provozující Poštu Partner zajistila technologie a vybavení pobočky.


Studénka chce zachovat dvě pošty, pomohla rekonstrukcí nového prostoru

Pobočka Pošty Partner ve Studénce 1 v blízkosti Základní školy Františka kardinála Tomáška, pozastavila na počátku roku provoz. Lidé ale nemuseli mít obavy, že by byla zrušena. Důvodem byla změna provozovatele a stěhování do nového místa. Tím je od 12. února přízemní prostor v Dělnickém domě, který poskytlo město.

Jiří Švagera, místostarosta Studénky, zdůraznil důležitost zachování poštovních poboček v obci: “Snažíme se, aby jak v sídlištní zástavbě, tak i ve Studénce 1 bylo vždycky nějaké zastoupení pošty. Proto jsme přistoupili k realizaci rekonstrukce a umožnili našemu partnerovi, aby zde otevřel pobočku.”

Občané oceňují dostupnost pobočky: “Určitě jsme rádi, že je to tady, máme to blízko, protože bydlím hned tady vedle. Za nás je to velké plus,” uvedla návštěvnice Pošty Partner ve Studénce 1.

Tomáš Onderek, obchodní a projektový ředitel společnosti Z+M Logistic, osvětlil okolnosti změny provozovatele a přesunu pobočky: “Pobočku ve Studénce provozujeme od desátého měsíce roku 2023, kterou jsme provozovali v soukromém objektu, teďka na nově v městském prostoru. Z města jsem dostali dvě nabídky, jedna byla v nějaké bývalé staré škole, druhá možnost byla v Dělnickém domě. Nakonec vyšla varianta tohoto prostoru.”

Rozhodujícím faktorem byla lepší dostupnost Dělnického domu, který se nachází u hlavní silnice a disponuje parkovištěm. Město se rozhodlo zafinancovat kompletní rekonstrukci nového poštovního místa, zatímco společnost provozující Poštu Partner zajistila technologie a vybavení pobočky.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy