Nemocnice Krnov rozšiřuje urgentní příjem

Stavba nového urgentního příjmu v Krnovské nemocnici začne brzy, stojí téměř 30 milionů Kč a má být dokončena do konce roku. Projekt zahrnuje rozšíření kapacity, nová lůžka a přístavbu patra.


Stavba nového urgentního příjmu v Krnovské nemocnici začne brzy a bude stát téměř 30 milionů korun. Projekt by měl být dokončen do konce tohoto roku. Financování stavby zajistí Moravskoslezský kraj, za což se nemocnice velmi děkuje. Současná situace je neudržitelná, neboť prostory stávajícího urgentního příjmu jsou nevyhovující a kapacita nedostačuje.

Jednou z hlavních součástí projektu je přístavba dalšího patra. Ve druhém podlaží vznikne jednotka o 12 lůžkách, která bude sloužit například pro infekční pacienty, jako byl případ s covidem. Pokud nebudou infekce přítomné, jednotka se využije pro pacienty s jednodenní chirurgickou péčí.

Financování stavby město kompletně zajišťuje a čeká se, že část prostředků se vrátí z dotačního titulu, který by měl být vypsán v červnu letošního roku. Nemocnice v současné době také řeší otázku primáře urgentního příjmu, pro kterou vypsala výběrové řízení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy