Nehody na vzestupu: Nebezpečné chování řidičů a tragický střet vlaku s vozem v Ostravě-Třebovicích

V roce 2023 došlo v Moravskoslezském kraji k poklesu počtu obětí smrtelných dopravních nehod. Celkem zemřelo 37 lidí, o 12 méně než v předchozím roce. Policisté chtějí letos přísněji kontrolovat řidiče, kteří za jízdy telefonují nebo píší na mobilu, a zaměřit se na kontroly rychlosti a ochranu zranitelných účastníků provozu, jako jsou chodci, cyklisté a motocyklisté.


V loňském roce zaznamenala Moravskoslezská policie pokles počtu obětí smrtelných dopravních nehod. I přes pokles se však jedná o stále vysoká čísla, která vyvolávají znepokojení. Celkově si loňské nehody na silnicích vyžádaly 37 životů, což je o dvanáct méně než předchozí rok. Krajský šéf dopravní policie Petr Štencel upozornil, že to stále rozhodně nejsou hodnoty, se kterými by mohla vládnout spokojenost.

Nejtragičtější nehodou loňska se stal střet vlaku s automobilem v Ostravě-Třebovicích z 21. ledna, kdy zahynuli dvanáctiletý chlapec a dvouletá dívčinka. Viník nehody, řidič osobního vozu a otec obou dětí, už dostal od Okresního soudu v Ostravě pětiletou podmínku se sedmiletým zákazem řízení motorových vozidel.

Policisté se na silnicích chtějí letos zaměřit na to, aby se řidiči věnovali řízení, a nikoliv například telefonování nebo dokonce psaní příspěvků na sociální sítě, jak se stále častěji děje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy