Modernizace a nová pracovní místa: Strojmetal vs Siemens a GTP

V Moravskoslezském kraji mají nejvyšší nezaměstnanost Bruntál a Karviná. I přesto se některé firmy jako Strojmetal modernizují a plánují vytvářet nová pracovní místa. Nejžádanější profese zahrnují nástrojaře, řidiče a zdravotní sestry.


V Moravskoslezském kraji se nacházejí dva okresy s nejvyšší nezaměstnaností v kraji – Bruntál a Karviná. Toto číslo je ještě více znepokojující, když zjistíme, že některé firmy, jako třeba Siemens nebo GTP, omezují svoji výrobu a počet zaměstnanců. Na druhou stranu, společnost Strojmetal prochází modernizací procesů a plánuje vznik desítek nových pracovních míst v regionu. Bruntálsku se tak naskýtá šance na zlepšení situace.

Tomáš Němec z Úřadu práce v Bruntále uvádí, že na Bruntálsku shání práci přibližně 1700 uchazečů, přičemž struktura volných pracovních míst zůstává již delší dobu neměnná. Mezi nejžádanější profese se řadí nástrojaři, řidiči nákladních automobilů a zdravotní sestry.

Nových pracovních příležitostí se ovšem uchazeči dočkají nejen v nově příchozích firmách, ale také v těch stávajících, jako je Strojmetal. Tato společnost se zaměřuje na modernizaci svých výrobních řad a plánuje rozšíření výroby, což se promítne do vytvoření nových pracovních míst. Podle Martina Henče, starosty Bruntálu, je modernizace Strojmetalu velkým přínosem pro celý region a vytvoří příležitosti pro složení místního pracovního trhu.

Lukáš Hild, vedoucí provozu ve Strojmetal, uvedl, že společnost bude mít zájem o zaměstnance s technickými dovednostmi a zkušenostmi, ale nevylučuje ani možnost zaškolit nováčky, kteří se zajímají o učení nových věcí. Nové výrobní linky ve Strojmetal tak budou potřebovat notnou dávku věnování času do vzdělávání zaměstnanců.

Mezi firmy, které hledají zaměstnance, patří Alfun, Krnovské opravny a strojírny, nemocnice Agel, Krnov a Al Invest. U těchto společností je také zájem o pracovníky s dovednostmi v oblasti CNC strojů, čímž se trh práce orientuje na technické profese a specializované obory. Novinkou v postupně se rozšiřujícím trhu práce je tak kvalifikace a specializace.

Protikladem zmíněných firem je situace Siemens či GTP, které s úsporami šetří zaměstnání pracovníků, což sice může být nezbytným řešením v krátkodobém horizontu, ale v dlouhodobé perspektivě může činit problematickou situaci s nezaměstnaností ještě horší.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy