Městské lesy Ostrava lákají na dražbu pestrobarevného dříví

Ostravské městské lesy organizují velkou aukci kvalitního dřeva pro zájemce v regionu, tentokrát s účastí dalších vlastníků okolních lesů. Dražba proběhne na přelomu února a března a nabídne dříví z různých lesů.


Ostravské městské lesy připravují velkou aukci kvalitního dřeva pro zájemce a odběratele v regionu. Aby byla tato akce ještě pestřejší, poprvé se k ní připojují i další vlastníci lesů v okolí Ostravy. Dražba se uskuteční na přelomu února a března a nabídne dříví z Bobrovnického lesa, Bělského lesa a dalších místních lesů.

Podle Aleše Boháče, náměstka primátora Ostravy, si zájemci budou moct prohlédnout aukční dřevo předem a poté se zúčastnit dražby. Spolupráce mezi městskými lesy a dalšími vlastníky lesů umožní aukci nabídnout širší sortiment dříví, což by mělo zajistit větší zájem ze strany prodejců i kupujících. 'Věřím, že letošní ročník proběhne ve znamení velkého zájmu,' dodal náměstek primátora.

Mezi nabízenými druhy dřeva budou především dub, jasan, javor a akát, ale také populární modřín a další žádané dřeviny z místních lesů. Dražba je zaměřena na kvalitní dříví, které je určeno pro stolaře a zpracovávání hodnotného dřeva. Jeho využití je rozmanité, například pro výrobu loupaných a krájených dýh.

Prohlídka dříví se koná od 29. února do 1. března v Nové Vsi. Kupující musí odevzdat své nabídky do 6. března, vyhodnocení nabídek proběhne hned následující den. Zakoupené dříví je nutné ze skladu odvézt do 20. března.

Tato aukce kvalitního dřeva je jedinečná příležitost pro zájemce z řad stolařů a dalších odběratelů mít k dispozici široký výběr různých druhů dřeva. Díky spolupráci mezi městskými lesy a dalšími vlastníky lesů se podaří nabídnout ještě širší sortiment a zvýšit konkurenceschopnost tohoto trhu. Ostravská aukce kvalitního dřeva by tak mohla hrát významnou roli v regionálním trhu se dřevem a přinést do budoucna další zajímavé příležitosti.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy