Lupiči překvapili v Ostravě: Probourali se do obchodu pro zásilky!

Muž a žena vykradli sklad obchodu v Ostravě-Hrabůvce, který slouží jako výdejní místo pro několik zásilkových společností, prostě probourání se přes zeď. Celý případ zaznamenala bezpečnostní kamera, usnadňující identifikaci. Celková škoda činí 180 tisíc korun.


V uplynulých dnech došlo k velmi neobvyklému případu vloupání v Ostravě-Hrabůvce. Muž a žena se rozhodli vykrást obchod, který slouží jako výdejní místo pro několik zásilkových společností, a to doslova probouráváním se přes zeď.

Obchod v Ostravě-Hrabůvce slouží jako výdejní místo několika zásilkových společností a mladý pár si ho vyhlédl pro svůj zločinecký záměr. Po udání policie prijali oznámení o vloupání do objektu a ihned se na místo vydali. Co je ale čekalo za zdi, předčilo jejich nejdivočejší představy.

Mluvčí Policie České republiky Ostrava, Eva Michalíková, uvedla: 'Po přijatém oznámení o vloupání do objektu se na místo dostavili policisté, kteří nevěřili vlastním očím. Už při prvním pohledu poznali cestu pachatelů. Vyndaná tvárnice a díra ve zdi ukázala místo, kterým pachatelé do objektu vnikli.'

Zajímavé je, že celý případ velmi detailně zaznamenala bezpečnostní kamera umístěná ve skladu. Na záznamu byly vidět nejen obličeje pachatelů, ale také byla zaznamenána jejich komunikace. Díky tomu měli policisté poměrně snadnou práci při identifikaci.

Eva Michalíková dále přidala: 'Policisté téměř okamžitě zjistili totožnost podezřelých osob. Jednalo se o 41letého muže a 45letou ženu. Práce kriminalistů díky osobní znalosti byla opravdu rychlá a ještě téhož dne oba podezřelé zadržela.'

Ukázalo se, že mladý muž nebyl zrovna na první prohřešku vůči zákonu. Kriminalisté mu prokázali další skutky, jako například vloupání do tetovacího salonu, odkud ukradl tetovací stroje, tablety, boty a mnoho dalšího. Ukradené zboží poté prodával jako vlastní.

Eva Michalíková řekla: 'Komisař obecné kriminality zahájil trestní stíhání u 41letého muže a obvinil ho z trestných činů krádeže a legalizace výnosů z trestné činnosti. V rejstříku trestu má již 14 záznamů především majetkového charakteru. Také byl komisařem podán podnět na vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a projevil lítost.'



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy