Kulturní dům Akord slaví 65 let

Ostravský Akord připravuje pestrý kulturní program, včetně koncertů, divadelních představení a akcí. Akce probíhají díky spolupráci s dalšími organizacemi, a na podzim se mohou návštěvníci těšit např. na Helen Vondráčkovou nebo Melody Makers.


Ostravský Akord se připravuje na měsíce plný kultury, zábavy a setkávání. Jako jeden z hlavních kulturních hráčů města chystá řadu koncertů, divadelních představení a nezapomenutelných akcí. 'Dům kultury Akord je jedním ze dvou kulturních domů, které dneska na území města Ostravy působí, protože Dům kultury města Ostravy je uzavřen kvůli rekonstrukci,' říká Lucie Baránková Vilamová, náměstkyně primátora města Ostravy.

Kromě vlastní produkce, Akord otevírá své dveře kulturním příspěvkům z celé České republiky. Díky spolupráci s jinými organizacemi se v Akordu pravidelně konají akce, jako jsou K smrti dobrý festival, nebo Japonské dny.

'Úspěšné podujatia v Akordu jsou rozhodně zábavné a z těch nejbližších, nebo těch, co už jsou naplánované, rozhodně pozvu na Zdeňka Izera, Partičku, nebo soubor Nahodile a jeho Hecoviny,' uvedl Michal Kubíček, programový ředitel.

Pro podzimní sezónu jsou připraveny také koncerty. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení Heleny Vondráčkové, Melody Makers s Ondřejem Havelkou, Kollárovců a dalších. A v divadle nesmějí chybět oblíbená představení.

'V této sezóně v nejbližší době stojí určitě za zmínku divadlo Pánská šatna, což je taková spíš improvizace v podání Martina Dejdara, pana Vacka a pana Lábuse. Poté rozhodně Můj báječný rozvod s Eliškou Balcerovou, která exceluje, a další divadlo, například Dva najatí chlapi s panem Zounarem a s panem Blažkem,' doplnil Kubíček.

Dům kultury Akord má dlouhou historii a za dobu své existence byl svědkem mnoha významných kulturních událostí. 'Dům kultury v Ostravě-Zábřehu je nejstarším kulturním domem v Ostravě. Slavnostně byl otevřený dne 22. února v roce 1959, takže letos slavíme neuvěřitelných 65 let. Za dobu své existence jsme měli tu čest přivítat několik generací návštěvníků a jsme hrdi, že můžeme připravovat krásný program pro všechny věkové kategorie,' uvedla Darina Daňková, jednatelka Akordu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy