Inovativní Open School Karviná

V září se v Karviné otevře soukromá základní škola s inovativním přístupem k výuce - Open school Karviná. Škola kombinuje různé vzdělávací systémy, např. Montessori nebo STEM, a klade důraz na angličtinu a průběžný pohyb během vzdělávacího procesu.


Od září letošního roku se v Karviné otevře nová soukromá základní škola s názvem Open school Karviná, která přináší inovativní přístup k výuce a slibuje perspektivní vzdělávání pro děti ve věku školní docházky. Zakladatelkou tohoto zajímavého projektu je Lucie Galuszka Malyszová, která se rozhodla přijít s něčím unikátním, co bude dětem otevírat nové obzory a pomáhat jim rozvíjet jejich schopnosti a potenciál.

Dle zakladatelky školy se Open school Karviná jmenuje tak, protože bude otevřená novým metodám výuky a způsobům učení. Cílem je spojit efektivní výuku s angličtinou, která nebude pouze klasicky vyučovaná, ale bude integrována do každodenní komunikace žáků. Jedním z hlavních rozdílů této školy oproti běžným školám bude způsob výuky v blocích, kde bude čerpáno z nejrůznějších vzdělávacích systémů, jako je například Montessori či systém STEM, který kombinuje především předměty jako fyzika, technika, technologie a matematika. V Open school tak bude vybíráno jen to nejlepší z jednotlivých systémů a celkový vzdělávací proces bude unikátně kombinován.

Jedním z hlavních principů tohoto způsobu výuky je to, že děti se budou učit skrze prožitky z reálných životních situací a příkladů z praxe. Velký důraz bude kladen také na pohyb, který bude průběžně zařazován do vzdělávacího procesu s cílem, aby děti trávily co nejvíce času venku a učily se tak přirozeněji a zdravěji.

První školní třída Open school Karviná se chystá otevřít v září, přičemž nabídne maximálně 15 míst pro žáky. Pokud máte o tuto zajímavou a perspektivní formu vzdělávání zájem, neváhejte navštívit den otevřených dveří, který se koná 20. března od 16 hodin v Slezském vzdělávacím centru. Zde se můžete dozvědět více informací o tomto neobvyklém projektu a v případě zájmu také zažádat o možnost zapsání vašeho dítěte.

Výjimečnost Open school Karviná tkví především v inovativním přístupu k výuce, který připravuje děti pro život ve 21. století a pomáhá jim získat komplexní a aktuální znalosti. Tento projekt slibuje velký potenciál pro budoucnost vzdělávání v České republice a jeho úspěch může inspirovat i další školy k podobným změnám v oblasti vzdělávání. Pro všechny zúčastněné je to výzva, kterou si Open school Karviná nese s cílem přinést nejen lepší výuku, ale také šťastnější a zdravější životy pro naše děti.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy