Dětská hřiště v Novém Jičíně postupně prochází opravami

Město každoročně investuje zhruba milion korun do opravy a obnovy dětských hřišť tak, aby hřiště byla pro děti bezpečná a atraktivní.


Letos již prošly obnovou 2 z nich. Na hřišti na ulici Bratří Jaroňků proběhla oprava celého oplocení, nátěr sportovního hřiště, a byly instalovány nové basketbalové koše. Opravy oplocení a umístění nových basketbalových košů se dočkalo také hřiště na ulici Bulharská. Rekonstrukce obou hřišť firmou Hybaj vyšla bezmála na 671 tisíc korun včetně DPH.

Nezbytné jsou také opravy pískovišť zahrnující nátěr pískovišť, výměnu písku a dosypávání písku a kačírku, které letos město stály již 500 tisíc korun.  

Zatímco větší opravy provádí odbor správy majetku, opravy menšího rozsahu mají na starost technické služby města.

„Město včetně místních částí spravuje celkem 66 dětských hřišť, ke kterým letos přibyla 2 zcela nová hřiště na Čerťáku a v Žilině. Odbor správy majetku na základě pravidelných kontrol vyhodnocuje, která z nich potřebují jen drobnou opravu a která už větší rekonstrukci,“ uvedl místostarosta města Václav Dobrozemský, který má sportoviště ve své gesci.
„Naším záměrem je dlouhodobě investovat a podporovat modernizaci, ale i výstavbu zcela nových hřišť pro všechny věkové kategorie,“ doplnil Dobrozemský.

Další v řadě naplánovaných oprav jsou například herní prvky na hřišti na ulici K. Čapka, oplocení sportovního hřiště na ulici Máchova nebo zvětšení hřiště a výměna dřevěných palisád na hřišti ve Straníku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy