Česká pošta prodává historickou budovu v Ostravě za sto milionů!

Česká pošta prodává své nepotřebné nemovitosti, celkem 22 objektů. Jednou z nich je budova v Ostravě, která dala název místní Poštovní ulici, za kterou státní podnik požaduje přes 100 milionů korun. Česká pošta se chystá prodat také budovu na náměstí Jurije Gagarina ve Slezské Ostravě za alespoň 35 milionů korun.


Česká pošta pokračuje v prodeji svých nepotřebných nemovitostí - tentokrát jde o celkem 22 objektů, z nichž čtyři se nacházejí v Moravskoslezském kraji. Jednou z nich je budova v Ostravě, která dala název místní Poštovní ulici. Státní podnik za tuto budovu požaduje přes 100 milionů korun a za zbylé nemovitosti přes 30 milionů korun.

Ačkoli budova v Ostravě další Poštovní ulici jméno, státní podnik se jí chce nyní zbavit. Přepážky zde zůstanou otevřené a součástí budovy, ale kanceláře by mohly sloužit jiným účelům. Úředníci se již dle Tomáše Mainuše, vedoucího střediska specializovaného pracoviště Ostrava, přestěhovali do budovy ve Wattově ulici u hlavního nádraží.

Na historické budově v Poštovní ulici nyní visí plakáty informující o jejím prodeji. Vyvolávací cena byla stanovena na 112 milionů korun. Mluvčí České pošty, Matyáš Vitík, ujistil, že občané se nemusí obávat zavření poštovních přepážek v této budově. 'Loni v polovině roku jsme zrušili celkem 300 poboček z celkových 3200. Legislativa nám neumožňuje další rušení poboček,' uvedl.

Česká pošta se chystá prodat také budovu na náměstí Jurije Gagarina ve Slezské Ostravě. Jedná se o jednu z poboček uzavřených loni v létě, která je stále ve vlastnictví státního podniku. Prodejem této nemovitosti chce Česká pošta získat alespoň 35 milionů korun.

V Moravskoslezském kraji jsou k prodeji také budovy v Novém Jičíně a Šenově u Nového Jičína, obě za více než 30 milionů korun. Česká pošta hodlá nemovitosti prodat v elektronických aukcích, ve kterých bude mít zájemci také možnost získat několik nemovitostí z Olomouckého kraje, konkrétně z Prostějova a Bohdíkova.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy