Březen v Karviné: Měsíc čtenářů plný akcí v knihovně!

Regionální knihovna Karviná nabízí bohatý program akcí v rámci Března - měsíce čtenářů, který se zaměřuje na děti, studenty i dospělé. Akce zahrnuje setkání s autory, promítání, koncerty, přednášky a kulturní zážitky.


Regionální knihovna Karviná láká návštěvníky velkým množstvím akcí v průběhu celého měsíce března. V rámci Března - měsíce čtenářů nabízí karvinská knihovna řadu setkání, promítání, koncertů a přednášek pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Vedení knihovny připravilo bohatý program s důrazem na děti a mládež. Ředitelka knihovny Markéta Kukrechtová podotkla, že mezi oblíbené akce patří Bookstart s knížkou do života, který se koná na pobočkách Karviné-Fryštátě a Karviné-Mizerově, a to nejen v prostorách knihovny, ale i ve spolupráci s Happy heart house. Tyto aktivity pro nejmenší čtenáře jsou tak oblíbené nejen u dětí, ale i u rodičů.

Na dospělé návštěvníky čeká zajímavý program spojený se setkáním se slavným autorem detektivních povídek, Petrem Sagittariem. Malí čtenáři se mohou těšit na herečku Vilmu Cibulkovou, která jim bude číst v rámci akce Celé Česko čte dětem.

Jedna z dalších akcí, kterou knihovna nabízí pro rodiče a pedagogy, se jmenuje Doporučtení. Během této akce kolegyňky připravily seznam doporučené či zajímavé literatury pro děti ve věku od 9 do 14 let. Akce proběhne ve středu 20. března v karvinské kavárně v Karviné-Mizerově.

První koncert v nově zrekonstruované pobočce Karviné-Fryštátě se uskuteční díky duu Vašut a Sivek, kteří zahrají kytarový a houslový koncert. Zároveň zde vystoupí i klarinetista Ondřej Janča jako host.

Knihovna se také zapojila do celorepublikové kampaně Noc s Andersenem, která se koná v pátek 22. března. Akce je určena především pro děti, které se mohou těšit na večer plný pohádek a zábavy v karvinské knihovně na pobočce v Karviné-Fryštátě, a to od 16 hodin



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy