10 automyček v Ostravě: stručný přehled, kde umýt auto

Čištění a údržba vozidla je důležitou součástí péče o auta a zachování jeho vzhledu a hodnoty. V tomto článku se podíváme společně na to, jak umýt auto a jaké možnosti v Ostravě máte.


Typy automyček

Není automyčka jako automyčka. Jednotlivé typy se liší ve způsobu provádění mytí. Mezi základní typy patří:

Samoobslužné automyčky

Samoobslužné automyčky umožňují majitelům vozidel umíst si auto pomocí vysokotlakého vodního paprsku a speciálních čistících prostředků. Takové automyčky jsou vybaveny mycími boxy, ve kterých si řidiči mohou sami umýt exteriér svého vozidla.

Tento typ automyčky je oblíbený pro svou flexibilitu a možnost individuálního umytí auta podle potřeb a preferencí majitele vozu. Mohou vám také výrazně ušetřit čas i peníze.

Automyčky s ručním mytím

Automyčky s ručním mytím jsou charakteristické tím, že profesionální pracovníci provádí mytí vozidel manuálně pomocí vhodných nástrojů a čisticích prostředků. V takové automyčce je poskytnuta vašemu vozu profesionální a detailní péče, včetně čištění karoserie, kol, oken i interiéru auta.

Často jsou v tomto typu automyček nabízeny i další doplňkové služby, jako čištění sedadel, vysávání interiéru, ošetření laku a další. Automyčky s ručním mytím jsou oblíbené mezi majiteli vozidel, kteří chtějí dosáhnout vysoké kvality čištění.

Automatické automyčky

Automatické automyčky umožňují umýt vaše auta, aniž by vás to stálo větší úsilí. Stačí totiž vjet do automatizované mycí linky a čekat. Tento typ automyček se vyznačuje vysokou efektivitou i rychlostí mytí.

Automatické automyčky nabízí různé programy mytí, které umožňují zvolit si intenzitu mytí i přídavných služeb a dalších možností přizpůsobení mytí podle potřeb zákazníka. Provoz automatické automyčky je navíc snadný a pohodlný pro všechny řidiče.

Vybrat si můžete mezi myčkami s kartáči, myčkami s bezkontaktním mytím, tzv. tlakovými myčkami, které využívají vysokého tlaku proudu vody a kombinovanými myčkami, které kombinují obě techniky mytí.

Bez ohledu na to, zda preferujete automyčku samoobslužnou, ruční nebo s automatickým mytím, přinášíme vám informace, které vám pomohou rozhodnout se pro nejlepší možnost pro vás.

Doporučení: pokud máte rádi auta, přečtěte si zajímavé novinky a články o autech.

Podle jakých kritérií si vybrat vhodnou automyčku?

Image title

V Ostravě naleznete desítky automyček, vybrat tu správnou nemusí být snadný úkol. Podle čeho se můžete rozhodnout?

V první řadě záleží na vaší osobní preferenci – chcete využít samoobslužné myčky, ruční mytí nebo automatickou myčku? Jde vám spíše o kvalitu nebo rychlost čištění? Chcete auto čistit ručně, svěřit ho do péče profesionálů nebo nechat udělat práci stroje?

Dalším významným kritériem je cena – srovnejte si ceny mytí a nabízené balíčky v různých automyčkách v okolí. Myslete však na to, že ani ta nejlevnější automyčka nemusí zákonitě znamenat tu nejlepší volbu.

Zvážit byste měli také umístění automyčky. Jet na druhý konec Ostravy jenom kvůli kvalitnímu mytí? Vyplatí se to? Zvažte, jak daleko je automyčka od vašeho bydliště nebo tras, které jezdíte. Automyčka by pro vás měla být snadno dostupná. Pokud vám záleží na životním prostředí, zjistěte si, zda automyčka používá ekologicky šetrné čisticí prostředky a recykluje vodu vhodným způsobem.

Pro některé zákazníky není důležitá jen základní údržba auta, ale rozhodují také doplňkové služby, jako je vysávání interiéru, čištění koberců, ochranný vosk a podobně.

To, že vaši sousedé milují jednu konkrétní automyčku, nezaručuje, že její služby budou plně vyhovovat i vašim požadavkům. Přesto vám recenze a doporučení mohou ukázat, kam ano a kam ne.

Image title

5+1 tipů a rad pro úspěšné umytí auta

  1. Před samotným mytím odstraňte z auta větší nečistoty, jako je bláto, hmyz a jiné nečistoty. To může minimalizovat riziko poškrábání povrchu během mytí.
  2. Vyberte si vhodné nástroje pro mytí auta, jako jsou měkké houbičky, kartáče a utěrky z mikrovlákna. Tyto pomůcky jsou šetrné k povrchu auta a zároveň účinně odstraňují zaschlé nečistoty.
  3. Používejte kvalitní dezinfekci a vhodné čisticí prostředky pro mytí auta.
  4. Myjte auto od vrchu dolů, při mytí používejte krouživé pohyby a vyhněte se přílišnému tlaku nebo tření, abyste nepoškodili lak.
  5. Po umytí auta důkladně opláchněte auto čistou vodou, abyste odstranili zbytky čistícího prostředku.

+1 Po opláchnutí je vhodné auto vysušit, aby se tvořilo co nejméně skvrn.

Tip: Čeká vás dlouhá cesta autem? Jak auto i sebe na dlouhé cesty připravit?

Stručný přehled automyček v Ostravě

  1. Královské čištění Ostrava: v areálu čerpací stanice Benzina na Opavské naleznete Královské čištění, které nabízí komplexní služby jako ruční mytí, mytí motoru, čištění interiéru, renovace laku, aplikace vosku, tónování autoskel a další služby
  2. Roksei Ostrava, Hrabová: firma, která se specializuje na ruční mytí nejen osobních automobilů, ale také motorek, nákladních vozů, dodávek, autobusů a dalších.
  3. Pneuservis JANDA, Ostrava, Poruba: V Ostravě Porubě naleznete pneuservis, který provozuje i automatickou automyčku. Podle recenzí jsou zákazníci s jejími službami velmi spokojeni.
  4. King Wolf Premium Detailing, Ostrava, Kunčičky: Jde vám především o premiovou kvalitu? Pak je toto místo to pravé. King Wolf Premium Detailing nabízí širokou škálu služeb – od mytí aut až po leštění laků, nanášení vosků nebo prošívání čalouněných interiérů vozidel.
  5. K&K PNEU, Ostrava, Zábřeh: nabízí samoobslužné bezkontaktní mytí vašeho vozu za přívětivou cenu.
  6. Automyčka Hanis, Ostrava, Přívoz: nabízí profesionální ruční mytí automobilů, hloubkové čištění interiéru i leštění karoserie nanotechnologií.

    Tip: Máte alergii na prach? Kromě pravidelného úklidu domácnosti nezapomínejte ani na pravidelný úklid interiéru vašeho vozu.

  7. Automyčka PROFI WASH, Ostrava: bezkontaktní automyčka v Těšínské ulici.
  8. Washpoint II v OC Galerie, Ostrava: bezkontaktní automyčka
  9. Automyčka Tomix, Karcher, Ostrava, Poruba: bezkontaktní automyčka
  10. Automyčka EXPRESS: hned v několika nákupních centrech v Ostravě, jde o auto kosmetická centra specializující se na kvalitní ruční mytí a čištění automobilů.

Komerční sdělení. Zdroj fotografií: Pexels.com

Fotogalerie
Autor: Mediální skupina Region24 Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy