Zažijte Ostravskou muzejní noc na radnici centrálního obvodu

Radnice Moravské Ostravy a Přívozu otevře své brány v rámci akce Ostravská muzejní noc dne 28. srpna od 17 hodin. Návštěvníky čekají například komentované prohlídky prostor radnice a blízkého okolí, výstava fotografií i zábavné aktivity pro děti.


„Ostravská muzejní noc je jedinečná akce, kdy mohou občané navštívit celou řadu památek, kulturních zařízení a dalších organizací za neobyčejné atmosféry. Jsem velmi ráda, že se po delší pauze tato událost opět uskuteční,“ říká starostka městského obvodu Zuzana Ožanová.

Radnice centrálního obvodu sídlí na náměstí Dr. E. Beneše, v budově bývalé Moravskoostravské spořitelny, postavené v roce 1928 dle architekta Karla Kotase. „Jde o krásnou budovu, která spojuje neoklasicismus a modernismus. Mnozí občané znají tyto prostory velmi dobře, protože zde v bočním křídle dříve sídlila městská knihovna a já jsem velmi ráda, že toto místo opět ožívá kulturou. Otevíráme zde totiž výstavní síň Dvoranu. O novém vhodnějším názvu budeme ještě uvažovat,“ říká starostka Zuzana Ožanová. Doposud se tento prostor využíval jen příležitostně, párkrát do roka. Nově však bude sloužit různým výstavám, komorním koncertům, veřejným projednáváním, vystoupením a obřadům. A právě Dvorana se stane pomyslným centrem dění i Ostravské muzejní noci na naší radnici.

Občané zde budou moci např. zhlédnout výstavu fotografií studentů Lidové konzervatoře Ostrava. Ti nafotili pod vedením Jakuba Kožiála, vedoucího oboru výtvarné fotografie, sérii snímků, které zobrazují život v centru města Ostravy. V tomto reprezentativním prostoru se bude na spoluobčany těšit i starostka městského obvodu Zuzana Ožanová.

Mezi 17. a 21. hodinou bude veřejnosti zpřístupněna kromě Dvorany také vstupní hala a první patro budovy radnice. V rámci Ostravské muzejní noci máme pro návštěvníky připraveny i komentované prohlídky. Ty se budou konat v časech od 18:00 a 19:30 hod. Radnicí, ale i blízkým okolím, provede zájemce Lenka Kocierzová, ostravská rodačka, kronikářka a oblíbená průvodkyně naším městem. Rezervační systém na tyto prohlídky je spuštěn na webu https://rezervace.i-servis.cz/cz/. Po stránce doprovodného programu se občané mohou těšit dále na hudební vystoupení, ve Dvoraně zazní klasické i populární písně v podání člena opery Národního divadla moravskoslezského Sergeje Zubkeviče, a to v časech od 19:00 a 20:30 hod. Za příznivého počasí pak před radnicí nebudou chybět ani drobné zábavné aktivity pro děti.

Všechny návštěvníky prosíme, aby dodržovali platná protiepidemická opatření a ve vnitřních prostorách měli nasazené respirátory. Při vstupu do výstavní síně Dvorana bude nutné se prokázat i dokladem bezinfekčnosti, což je buď potvrzení o uplynutí 14 dní od posledního očkování, negativní PCR test (provedený max. před 7 dny), negativní antigenní test (provedený max. před 72 hodinami) či lékařské potvrzení o prodělání Covid-19 v posledních 180 dnech.


TZ: Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz

Fotka od 7163893 z Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.09.2021 17:28




0 +
 

Hlavní zprávy