Vážná bodná zranění v Ostravě: Žárlivost vyústila v rvačku mezi studenty

Děsivý incident na VŠB v Ostravě-Porubě: pokus o vraždu mezi vietnamskými studenty. Napadený student utrpěl vážná bodná zranění, útočník zadržen. Případ poukazuje na důležitost preventivních opatření a bezpečnostních protokolů na kolejích.


Děsivý incident šokoval studenty kolejí ve Vysoké škole Báňské v Ostravě-Porubě, když se večer z pátku na sobotu došlo k pokusu o vraždu mezi dvěma ubytovanými studenty. Stalo se tak na budově D, kde napjatá situace a spor mezi dvěma vietnamskými studenty ve věku 22 a 24 let spěl směrem k fyzickému napadení a nakonec vážným bodným zraněním mladšího studenta.

Podle svědka, který popisoval událost, přijelo na místo několik policejních aut, poté co jeden z Vietnamců druhého pobodal a následně uprchl z místa činu. Útočník na pokoji nechal i nůž a policisté pak vyslýchali svědky, prohledávali pokoje a pátrali po uprchlém studentovi. Rychlost záchranářů a blízkost ostravské fakultní nemocnice sehrály klíčovou roli v záchraně mladšího muže, který při příjezdu na místo utrpěl život ohrožující poranění břicha bodného charakteru.

Policie útočníka zadržela v sobotu dopoledne na nádraží ve Studénce, odkud ho kriminalisté z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje převzali do své gesce a začali vyšetřovat okolnosti případu. Mluvčí PČR Moravskoslezského kraje, Eva Michalíková, potvrdila, že vyšetřovatel zahájil trestní stíhání staršího studenta, kterého obvinil z trestného činu vražda ve stádiu pokusu. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody v délce 10 až 18 let.

Okresní soud v Ostravě bude pravděpodobně v pondělí rozhodovat o vzetí obviněného do vazby. Přesný motiv útoku je stále předmětem vyšetřování, avšak v minulosti byly podobné případy mezi vietnamskou komunitou spojovány se spory o dívky. Poté, co obviněný spolupracoval s policisty a uvedl, že motivem byla žárlivost, se tato teorie potvrdila. Situace na kolejích se nyní postupně zklidňuje a věříme, že další podobná událost se již nebude opakovat.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy