Ulice Nádražní v Karviné čelí nerovnostem a výtlukům

Od pondělí 4. března začínají opravy ulice Nádražní v Karviné kvůli nerovnostem a výtlukům. Práce potrvají přibližně měsíc a způsobí částečnou uzavírku, dopravní omezení a změnu autobusových tras.


V pondělí 4. března odstartují dlouho očekávané opravy na ulici Nádražní v Karviné. Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo o rekonstrukci této důležité komunikace kvůli nerovnostem a výtlukům, které způsobují obtíže řidičům i chodcům. Oprava potrvá zhruba měsíc a bude probíhat v několika etapách.

Během oprav bude ulice Nádražní částečně uzavřena, což znamená, že doprava bude svedena do jednoho jízdního pruhu pro každý směr. Omezení se nevyhnou ani odbočení z Nádražní ulice na Bohumín a později i na Ostravu, avšak už připravená je obousměrná objízdná trasa ulicemi Ostravská a tř. 17. listopadu.

Součástí rekonstrukce bude také výměna povrchu vozovky a zajištění obslužnosti minimálně jedním ze dvou stávajících připojení na silnici I/67 – ulice Nádražní. Autobusové zastávky, autobusové nádraží a nákupní centrum zůstanou během opravy dostupné a otevřené.

Na ulici Svatopluka Čecha budou muset řidiči počítat se zvýšenou dopravou, neboť bude možno její použití pouze ze strany od světelně řízené křižovatky z tř. 17. listopadu a ulicí Karola Śliwky (u zimního stadionu). Pro celou dobu opravy bude platit snížená rychlost a řidiči budou muset pečlivě sledovat dopravní značení.

V Karviné čekají řidiče další omezení a objížďky, například zhruba od poloviny března začnou první práce při bourání kovonského mostu. Stavba začne přípravnými pracemi, zejména pod mostem (kácení dřevin, vytýčení sítí, úprava přístupů a dočasných sjezdů).


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy