Tuningový sraz ve Frýdku-Místku: Policisté uložili 86 pokut a omezili 12 vozidel

Policisté udělili při tuningovém srazu ve Frýdku-Místku 86 pokut za celkem 128 tisíc korun. Kontrolovali celkem 354 aut a osob, zaměřili se zejména na rychlost, jízdní styl a technický stav vozidla. Cílem bylo předcházet nebezpečným situacím na silnicích.


Policisté udělili na tuning srazu ve Frýdku-Místku 86 pokut za 128 tisíc

V sobotu se ve Frýdku-Místku konal tuningový sraz, na který dorazily stovky milovníků upravených automobilů ze všech koutů České republiky. Přitom nedávné události na srazech v Praze a Jičíně přiměly policisty k přísnějším kontrolám. Celkem bylo zkontrolováno 354 aut a osob, přičemž bylo uděleno 86 pokut za celkovou částku 128 200 korun.

Policisté se zaměřili na kontrolu veřejného pořádku a bezpečnosti všech účastníků silničního provozu. Jak uvedla Pavla Jiroušková, mluvčí Policie České republiky Moravskoslezského kraje, byla hlavní pozornost věnována překročení povolené rychlosti, způsobu jízdy a technickému stavu vozidla. Díky zvýšenému dohledu bylo u dvanácti vozidel omezeno technickou způsobilost, především kvůli neschváleným úpravám.

Tento zásah policie měl za cíl zajistit, aby se na tuningových srazech ve Frýdku-Místku nestalo nic podobného jako na srazech v Praze a Jičíně. Policie tak upozorňuje účastníky srazů na důležitost dodržování zákona a bezpečnosti v silničním provozu. Rovněž apeluje na řidiče, aby své automobily upravovali jen v souladu s dodržením platných předpisů a homologací.

Veřejnost z velké části oceňuje zásahy policie na tuningových srazech. Mnoho řidičů si uvědomuje důležitost dodržování pravidel pro zajištění bezpečnosti na silnicích. Přesto zde stále existují jedinci, kteří svými nelegálními úpravami ohrožují svou bezpečnost i bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.

V následujících týdnech se mají konat další tuningové srazy, a to jak v rámci České republiky, tak i v zahraničí. Je tedy pravděpodobné, že policie bude na tuningových srazech i nadále pečlivě dohlížet na bezpečnost a dodržování pravidel všemi účastníky. Rovněž je možné očekávat, že ve snaze o zajištění bezpečnosti bude podobná opatření přijímána i v dalších zemích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy