Tuning sraz ve Frýdku-Místku: Policie rozdá 86 pokut za 130 tisíc Kč

Na tuningovém srazu ve Frýdku-Místku uložila policie celkem 86 pokut v celkové výši téměř 130 tisíc Kč za technický stav vozidel, nadměrnou rychlost a neúměřený způsob jízdy.


Frýdecko-Místeckou rezonantní zónu o víkendu zaplnilo více než 350 tuningově upravených vozů, které sem dorazily na očekávaný sraz. Akce však nejenže přinesla spoustu vzrušujících automobilových záležitostí, ale také průběžné kontroly ze strany policistů, kteří dohromady udělili celkem 86 pokut za téměř sto třicet tisíc korun.

Podle mluvčí moravskoslezské policie Pavly Jirouškové se auta s tuningovými úpravami začala ve Frýdku-Místku shromažďovat v sobotních večerních hodinách. 'Po problémech, které v poslední době v Praze a Jičíně vznikly, jsme se rozhodli posílit běžné opatření při výkonu služby a věnovat plnou pozornost kontrole veřejného pořádku a bezpečnosti všech účastníků silničního provozu,' zdůraznila Jiroušková.

Nejčastějšími důvody pro udělení pokut byla nadměrná rychlost, neúměřený způsob jízdy, či technický stav upravených vozidel. Policie dále omezila technickou způsobilost dvanácti strojů, obvykle v důsledku neschválených úprav.

Za podobné situace si museli v Jičíně, kde sraz proběhl v únoru, drivtery připravit peněženky. Řidiči zde historickým centrem města proháněli svá vozidla ve smycích po Valdštejnově náměstí, čímž na dlažbě zanechali stopy po pneumatikách. Nelichotivého povědomí o sobě roznesla i akce v metropoli, kde do provozu zasáhla na Nuselském mostě či na dálnici.

Také Trutnov přilákal v sobotní večer na svůj tuningový sraz kolem třech set vozidel. 'Akce proběhla bez zásadních porušení veřejného pořádku,' ujistila mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová. Přítomní strážci zákona se dohodli na devíti pokutách za technický stav vozů, zhruba dvě stovky strojů i řidičů bylo v průběhu večera kontrolováno. Parkoviště poblíž obchodního centra v Dolním Starém Městě zkrátka na jednu noc nabídlo zajímavá auta, mírně horší náladu účastníkům pak navodili policisté.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy