Třináctiletý chlapec skáče ze třetího patra školy: záchranáři a vrtulník v akci!

Třináctiletý žák vyskočil z okna školy ve Velké Bystřici během vyučování ze třetího patra. Mladý žák následně byl hospitalizován s poraněným hrudníkem. Policisté vyšetřují okolnosti pádu, zda šlo o cílený skok nebo omyl. Incident vyvolává diskuze o možných příčinách, jako je šikana či nešťastná náhoda.


Ve Velké Bystřici došlo v pátek dopoledne k případu, který otřásl celým místem. Třináctiletý žák zde prý vyskočil z okna školy během vyučování, a to až ze třetího patra. Chrání jekový mládenec byl následně hospitalizován v Fakultní nemocnici Ostrava s poraněným hrudníkem.

Zprávu jako první přinesli záchranáři. 'Chlapec zůstal ležet u budovy školy ve Velké Bystřici v bolestech. Poslali jsme na místo sanitky i vrtulník, který ho potom dopravil na dětskou traumatologii Fakultní nemocnice Ostrava,' uvedla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Podle Mikiskové utrpěl nezletilý pacient poranění hrudníku. 'O stavu dítě nemůžeme bez souhlasu rodičů poskytovat žádné informace,' odpověděla na dotaz redakce Petra Petlachová, mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava. Není dosud zřejmé, zda žák cíleně vyskočil z okna, nebo omylně vypadl. Vyšetřování okolností jeho pádu proto padlo do rukou policie.

'Vyšetřujeme případ pádu žáka z okna budovy základní školy. Více vzhledem k věku sdělovat nebudeme,' řekl redakci iDNES.cz policejní mluvčí Libor Hejtman. Dodal, že dosavadním šetřením policisté nezjistili zavinění ze strany cizí osoby.

Okolnosti tohoto případu budí emoce a debaty mezi místními a rovněž i v širším okolí. Na sociálních sítích se objevují názory, které diskutují o možných příčinách incidentu, jako je například šikana nebo nešťastná náhoda. Vzhledem k současným informacím však nelze vyvozovat žádné závěry a veřejnost tak nezbývá, než čekat na oficiální výsledky vyšetřování.

Mezitím pokračuje život na škole i vně ní, s důrazem na prevenci a bezpečnost. Ředitel školy a pedagogičtí pracovníci disponují opatřeními, která mají zajistit, aby se podobné tragédie již nikdy nestaly. Rodiče, učitelé a spolužáci dotčeného chlapce jsou také v pohotovosti, aby mu poskytli veškerou podporu a pomoc, jakmile se z nemocnice vrátí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy