Tragický večer na sjezdovce - rolba zachytila muže

Nehoda na sjezdovce na Bruntálsku: muže zachytila rolba upravující svah, záchranáři ho museli vyprostit. Muž utrpěl devastující zranění a život ohrožující stav. Případ připomíná nebezpečí lyžování a důležitost dodržování bezpečnostních opatření na sjezdovkách.


V pondělí večer se na Bruntálsku stala tragická nehoda, při které byl třicetiletý muž zachycen rolbou upravující sjezdovku. Událost se přihodila kolem 19. hodiny na jedné z lyžařských tras v polovině svahu.

Podle mluvčí policie dorazili policisté na místo činu brzy poté, co byli informování o nehodě. Zjistili, že rolba zachytila muže, který utrpěl těžká zranění. Poté, co byl z pod stroje vyproštěn, byl předán přivolaným zdravotníkům.

Dechová zkouška u řidiče rolby byla negativní, což vyloučilo podezření na opilost. U zraněného muže byl nařízen odběr krve v nemocnici, který má ukázat, zda byl pod vlivem návykových látek. Policisté případ vyšetřují jako podezření z těžkého ublížení na zdraví.

Dle záchranáře Humpla bylo po vyproštění poskytnuto muži základní první pomoc členy horské služby. Prvotní vyšetření lékaře zdravotnické záchranné služby ukázalo, že muž utrpěl devastující poranění horní končetiny s výraznou krevní ztrátou a také vážné poranění páteře, které způsobilo život ohrožující stav. Záchranný tým musel pacienta uklidnit a připojit k přístroji řízené ventilaci.

Bylo nutné provést i akutní ošetření hrudníku. Zraněného poté přepravil vrtulník na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava. Rodina a přátelé muže jsou v šoku a doufají v co nejrychlejší zotavení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy