Slezská nemocnice Opava má nově zrekonstruované infekční ambulance

Infekční ambulance na pavilonu S jsou připraveny od středy 19. dubna 2023 přivítat pacienty v novém.


Opravy, které byly provedeny v rámci udržovacích prací, skončily. Všechny prostory prohlédly, proběhla sanace obvodových zdí v suterénním prostoru, byly kompletně vyměněny podlahy, instalovány bezpečnostní a ochranné prvky na stěnách, nové podhledy z minerálních panelů a nové osvětlení.

“Pacienty čeká opravené zázemí, čekárny i prostory vyšetřoven. Lékaři mají k dispozici nové ambulance, šatny i sociální zařízení, věřím, že opravené prostory budou pacienty i zaměstnance těšit,” sdělil ředitel Slezské nemocnice Karel Siebert.

Opravy stály 36 milionů korun, většina prostředků byla čerpána z dotačního projektu REACT, část z peněz SNO a částkou ve výši deset milionů korun přispěl Moravskoslezský kraj jako zřizovatel.

„V rámci programu REACT EU je Moravskoslezský kraj po Praze a Jihočeském kraji třetím nejúspěšnějším žadatelem. Do regionu přiteče celkem 2,8 miliardy na rekonstrukce nemocničních oddělení, přístrojovou techniku nebo třeba modernizaci operačních sálů. Jsem velmi rád, že jsou krajské nemocnice v čerpání prostředků z Evropské unie tak úspěšné. Do krajem zřizovaných nemocnic poputuje ze zmíněné sumy celá miliarda,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy