Požár zachvátil dřevovýrobu

V Chočínkách na Nymbursku propukl dramatický požár, při kterém se propadla střecha pil. Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo zabránit šíření ohně. Evakuační opatření byla nutná pro desítky lidí z nedalekého nákupního centra.


V Chočínkách na Nymbursku došlo k dramatickému požáru, při kterém se propadla střecha budovy pil. Tiskový mluvčí hasičů, pan Kozák, uvedl, že požár byl hlášen okolo 07:30 hodin. Díky rychlému zásahu hasičské jednotky se podařilo oheň lokalizovat zhruba o dvě hodiny později a zabránit dalšímu šíření požáru.

Souvislosti s požárem byl vyhlášen druhý stupeň poplachu a bylo nutné evakuovat desítky lidí z nedalekého nákupního centra kvůli hustému kouři. Naštěstí nehrozilo, že by se plameny rozšířily do oblasti, kde se nacházel tento obchodní bod.

Dolehašovací práce se protáhly do večerních hodin. Poslední technika opustila místo kolem 19:00 hodin. 'Do rána bude na požářišti dohlížet místní dobrovolná jednotka. V neděli ráno bude pokračovat šetření příčiny vzniku,' informoval Kozák.

K hašení došlo i za pomocí výškové techniky. 'Vodu na požářiště jednotky dovezly cisternami ze tří čerpacích stanovišť - kromě vodovodního řadu hasiči plnili cisterny i z řeky a potoku,' dodal mluvčí.

Při likvidaci požáru hasiči museli vynést z budovy i několik tlakových lahví, které za těchto okolností představovaly dodatečné riziko a bylo nutné je péče chladit. Požár zasáhl druhé nadzemní podlaží a také střechu objektu, který se nachází v horní části cihlové budovy, sloužící jako dřevozpracování. Vasáhnul spíše do konstrukce střechy.

Fakt, že se část střechy propadla, se stal jednou z největších komplikací při hašení. Dům, který se rozkládá na ploše 15x80 metrů, utrpěl velké škody. Přes veškeré úsilí se však podařilo zabránit šíření požáru do přízemí, kde se nacházely stroje.

Na místo byla povolána také chemická laboratoř, která měřila koncentraci zplodin hoření v ovzduší. Výsledky testů ukázaly, že nebyly naměřeny žádné koncentrace nebezpečných látek překračující povolenou mez. Na situaci bude nadále dohlížet místní dobrovolná jednotka hasičů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy