Peníze hned utratil

Havířov - nevěděl, kolik uloupil, ale vše utratil


Peníze hned utratil Havířov - nevěděl, kolik uloupil, ale vše utratil  Havířovští kriminalisté v krátké době objasnili závažný násilný zločin, který byl minulý týden ve středu spáchán. Vpodvečer po vykopnutí dveří vstoupil do jedné provozovny maskovaný ozbrojený muž. Obsluhu ohrožoval zbraní a požadoval vydání finanční hotovosti. Vylekaná žena po něm hodila bankovky, které měla v tu chvíli v ruce, a když je sbíral ze země, začala po něm házet i mince. Cigarety, které na odchodu ještě požadoval, mu s odkazem na to, že je nemají, nedala. Když z provozovny odešel, žena bezprostředně kontaktovala linku 158. Havířovští policisté a kriminalisté „rozjeli“ rozsáhlé pátrání po možném pachateli. V rámci prověřování činu zajistili množství stop, vyslýchali svědky. Jejich místní a osobní znalost a vyhodnocování získaných stop a dalších poznatků je během necelých čtyř dnů dovedlo k možnému pachateli, kterého v neděli za přispění kolegů ze zásahové jednotky zadrželi.
Ještě týž den kriminalisté dvaatřicetiletého muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný svou trestnou činnost nepopíral, kriminalistům vše doznal. Uvedl, že neví, kolik peněz uloupil, ale už všechny utratil.
Aby se nesnažil vyhnout trestu či trestnou činnost neopakoval, cestou státního zástupce podali kriminalisté podnět na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
17. 3. 2023



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.03.2023 10:38



0 +
 

Hlavní zprávy