Ostravské hokejové derby je po roční pauze zpět: Poslední trénink VŠB-TUO před derby pod vedením bývalého hráče NHL

Ostravské hokejové derby, oblíbená akce ostravských vysokoškolských studentů, se po roční pauze způsobené pandemií vrací. Týmy VŠB – Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity proti sobě nastoupí ve středu 13. října na ledě porubské RT TORAX Arény od 18 hod.


 Pro hráče VŠB-TUO čekalo na tréninku před derby překvapení v podobě bývalého dlouholetého hráče NHL a juniorského mistra světa z roku 2001 Rostislava Klesly, který přišel podpořit naše studenty. 

Derby se mezi univerzitami koná již poosmé. Letos se navíc vrací tam, kde začínalo – do Poruby. Akce každoročně slibuje vyprodanou arénu, bouřlivou atmosféru a hlavně prvotřídní hokej těch nejlepších hráčů z VŠB-TUO a OSU. Aktuální bilance vyznívá lépe pro tým VŠB – Technické univerzity Ostrava, který vítězný pohár zvedl nad hlavu už pětkrát. Studenti VŠB-TUO podpoří svůj tým tradičním pochodem kotle od kolejí, přes Hlavní třídu až k porubskému stadionu. Cíl je jasný – vyhecovat tým v zelených dresech k výhře. Že je Ostravské hokejové derby oblíbenou akcí, vypovídá i český rekord v návštěvnosti univerzitního sportu, kdy univerzitám přišlo fandit na 8000 diváků.

 V pondělí ráno proběhl poslední trénink VŠB-TUO  týmu před derby. Pro hráče naší univerzity čekalo na tréninku překvapení v podobě bývalého dlouholetého hráče NHL a juniorského mistra světa z roku 2001 Rostislava Klesly, který přišel podpořit naše studenty, a především vedl trénink. „Derby je skvělá sportovní show a zážitek pro diváky i samotné hráče. Chtěl jsem pro hráče vytvořit, pokud možno co nejlepší podmínky na přípravu a myslím, že jim předal cenné rady. Doufám, že se nestane nic nečekaného a uvidíme jej i další trenéry také na střídačce při samotném utkání. S oslovenými trenéry máme podobný pohled na hokej, nikdo z nás ani hráčů naší univerzity však nemá tak bohaté hráčské zkušenosti. Hráči obou týmů chtějí zvítězit, budou rozhodovat detaily, přičemž postřehy a rady jednotlivých trenérů mohou být rozhodujícím faktorem,“ uvedl PhDr. Roman Vala, Ph.D., který byl letos určen jako hlavní trenér.

Fanoušky vysokošklolského hokeje ale čekají v Ostravě ještě dvě derby – České derby v listopadu, na které nastoupí společný tým obou univerzit proti Praze, a pak Moravské derby mezi Ostravou a Brnem v únoru.

Nominovaní hráči: 

1 Brankář: Daňa Matyáš

2 Brankář: Morys Daniel

5 Obránce: Janiczek David, Bc.

6 Obránce: Klus Dominik

7 Obránce: Ševěček Vojtěch

8 Obránce: Gřesík David

11 Obránce: Baca Jakub, Ing.

14 Obránce: Ficek Dominik

15 Obránce: Juraško Viktor

20 Obránce: Dvořák Michal, Bc.

4 Útočník: Gola Patrik, Bc.

9 Útočník: Dýrr Filip, Ing.

10 Útočník: Pawliczek Dominik

12 Útočník: Béreš Viliam

13 Útočník: Vašenka Jan

16 Útočník: Sysala David, Ing. et Ing.

18 Útočník:  Kadula Kryštof

19 Útočník:Gelnar Jakub, Bc.

21 Útočník: Peterka Lukáš

22 Útočník: Kafka Dominik, Ing.

23 Útočník: Žídek Jan

24 Útočník: Škutchan Adam

25 Útočník: Kovářík Vojtěch 



TZ: Technická univerzita Ostrava

Fotka od 134213 z Pixabay


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy