Nový pavilon chirurgie v Karvinské nemocnici: Modulární revoluce ve zdravotnictví!

Karvinská hornická nemocnice začala stavět nový pavilon chirurgických oborů modulárním způsobem, navazující na ortopedický pavilon z roku 2020. Nový pavilon bude zahrnovat lůžkovou stanici a operační sál pro různé zákroky. Stavba by měla být dokončena v prvním pololetí 2021, s plánem zvýšení zdravotnického personálu a nákupem nového vybavení.


Karvinská hornická nemocnice začala výstavbu nového pavilonu chirurgických oborů, který bude vybudován modulárním způsobem. Tento projekt navazuje na pavilon pro ortopedii, který byl postaven v roce 2020 a stal se prvním tohoto typu v České republice. Nový pavilon bude sloužit pacientům, kteří budou podstupovat různé chirurgické výkony.

Stavba nového pavilonu začala v lednu letošního roku poté, co proběhla přípravná fáze v průběhu prosince předchozího roku. Jak sdělil ředitel Karvinské hornické nemocnice (KHN) Tomáš Canibal: 'Momentálně se navrtávají piloty, na kterých ta svatba bude stát, začínají se budovat základové pásy a základová deska.'

Nový pavilon bude zahrnovat lůžkovou stanici v prvním podlaží a operační sál ve druhém podlaží. Zde budou prováděny různé zákroky, jako jsou operace prsou, laparoskopické výkony, žlučníky, slepé střeva kýly, varixy či hemeroidy. Vedení nemocnice očekává, že základ stavby bude dokončen asi za dva měsíce, a poté bude dalších dva až tři měsíce probíhat finální dostavba.

Tomáš Canibal dále uvedl, že s rozšířením pracoviště se bude muset řešit také navýšení zdravotnického personálu. KHN už začal hledat nové sestřičky, instrumentářky, anesteziology a další členy chirurgického týmu, aby pokryl zvýšenou kapacitu pavilonu.

Nemocnice financuje stavbu pavilonu ze svých zdrojů. Investovala také do nákupu nového vybavení pro jednodenní chirurgii ve výši 6 milionů korun. Ředitel KHN uvedl: 'Postupně provádíme investice právě na operační sál, koupili jsme novou laparoskopickou věž za více než 3 miliony korun, vybavili jsme chirurgickou ambulanci a postupně dokupujeme a objednáváme nástroje, které jsou nutné k provádění chirurgické operativy.'



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy