Nová zubní ambulance v Krnově hledá druhého lékaře

V Bruntále byly otevřeny dvě nové zubní ordinace díky spolupráci města, Moravskoslezského kraje a Sdružení zdravotnických zařízení Krnov. Nová zařízení nabídnou moderní technologie a kvalitní stomatologickou péči.


Ve městě Bruntál se v poslední době událo mnoho změn v oblasti zdravotnictví. Důkazem toho je otevření dvou nových zubních ordinací, které byly zprovozněny díky úzké spolupráci města Bruntál, Moravskoslezského kraje a Sdružení zdravotnických zařízení Krnov.

Nově otevřené zubní ordinace nabídnou pacientům moderní technologie a prvotřídní zařízení, která byla financována z prostředků Moravskoslezského kraje. Nemocnice v Krnově, která bude ambulance provozovat, se mezitím podařilo sehnat jednoho lékaře, druhého intenzivně hledá. Zároveň je nutno připomenout, že do realizace projektu se významně zapojili také pracovníci městské hospodářské správy, která se starala o stavební přípravu a vyřizování potřebných povolení.

Spolupráce mezi městem, krajem a SZZ Krnov má dalekosáhlý dopad na celkový rozvoj zdravotnické péče v regionu. Moravskoslezský kraj již dříve podpořil stomatologický obor částkou 50 milionů korun, které putují nejen do vybavení ordinací a hledání nových lékařů, ale také na lékařskou fakultu v Ostravě. Právě tam se již v září otevřel nový zubní obor, který má za cíl vychovávat a připravovat budoucí stomatology pro práci v regionu.

Nové zubní ordinace přinášejí pro město Bruntál a jeho občany mnoho výhod. Již od dubna budou v nových ambulancích ošetřováni první pacienti, kteří se přihlásili do registrace. Kapacita ordinací bude zprvu čítat 1500 pacientů, kteří budou vybráni z předregistrovaných zájemců. V budoucnu se však očekává, že nové ambulancí přijde ulehčení celkové situace v oblasti zdravotnictví a dostupnosti zubní péče pro občany města a okolí.

V Bruntále byly otevřeny dvě nové zubní ordinace ve spolupráci města, MS kraje a SZZ Krnov, což je důkaz úspěšné spolupráce mezi veřejným sektorem a soukromými subjekty. Díky tomuto projektu budou mít obyvatelé Bruntálu lepší přístup k zubní péči a zároveň podpoří rozvoj oboru stomatologie v Moravskoslezském kraji. Zájemci o návštěvu nových ordinací by si měli co nejdříve vyplnit předregistrační formulář, jelikož o provozování ambulancí je již nyní velký zájem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy