Nová univerzitní budova přivítá studenty v Ostravě

Do konce června má být dokončeno stěhování Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava do nové budovy v univerzitním kampusu v Porubě. Stávající budovy ve středu města již nesplňují současné výukové standardy. Celkově projekt stál 1,120 miliard Kč, z toho 470 milionů poskytlo ministerstvo školství.


Stěhování z centra Ostravy do nové budovy Ekonomické fakulty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO) bude ukončeno v září, před začátkem nového akademického roku. Univerzitní kampus v Porubě tak získá nový významný objekt, který poskytne komfortní prostředí pro studenty a zjednoduší napříč fakultami mezi jednotlivými obory.

„V dnešní době globalizace, výpočetních technologií a informací je čím dál větší důraz kladen na ekonomické znalosti a jejich propojení s technickými věcmi,“ uvedl Petr Gurný, proděkan Ekonomické fakulty VŠB-TUO. Přestože nová budova nabídne špičkové technologie a prostředí odpovídající současným výukovým standardům, staré objekty fakulty v centru města již déle nesplňovaly tyto požadavky.

„Standardy výuky už ta stará budova nějakou dobu nesplňovala, ať jde o akustiku, tepelný komfort, odhlučnění. Teď sedíme v krásné nové budově, krásném sále, který je specifický tím, že má různé akustické panely,' prohlásil Gurný. K nové budově přibylo více než 200 parkovacích míst, z toho více než 170 v podzemních garážích. Kolaudace objektu proběhne v červnu, následovány práce na vybavení budovy.

„Všechny tyto věci by měly být hotové do konce června, poté budeme mít v červenci čas rychle přestěhovat fakultu z centra,' informoval proděkan. Celkové náklady na stavbu a vybavení budovy činí podle aktuálního výpočtu 1,120 miliard korun, z toho 470 milionů poskytlo ministerstvo školství ve formě dotace. Tomáš Bubeník z Útvaru investic a majetku VŠB-TUO potvrdil tyto informace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy