Nová autobusová zastávka zvýší bezpečnost v oblasti Frýdeckého lesa

Ve Frýdeckém lese se buduje nová zastávka MHD pro zvýšení bezpečnosti cestujících, zejména chodců a školáků. Stavba zahrnuje dvě autobusová nástupiště, opravu komunikace a odvodnění pozemku. Dokončení je plánováno za tři měsíce a celkové náklady se odhadují na 2,7 milionů korun.


Zvýšený stavební ruch panuje na okraji úzké silnice vedoucí Frýdeckým lesem směrem k Frýdecké skládce. Na této komunikaci totiž chybí chodníky, a navíc je frekventována především nákladními auty. Vzhledem k těmto okolnostem se místní obyvatelé začali hlasitě dožadovat výstavby nové autobusové zastávky, zejména s ohledem na bezpečnost chodců a školáků.

Radek Skotnica, vedoucí provozu technické správy TS F-M, informoval o průběhu výstavby: 'V současné době jsme zahájili výstavbu dvou autobusových nástupišť. Aktuálně probíhá odvodnění dotčeného pozemku a následně budou realizovány práce spojené se zřízením dvou nástupišť o délce dvanácti metrů, ze zámkové dlažby. A také oprava komunikace v rozsahu 900 metrů čtverečních.' Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku, k tomu dodává: 'Na základě požadavku občanů, a to z důvodů zvýšeného pohybu dětí a zvýšeného provozu, jsme rozhodli o zahájení výstavby této autobusové zastávky.'

Podle Skotnice bude nástupiště umístěno na vjezdu z Frýdecké skládky směrem do města i na opačné straně u výjezdu z skládky. Práce by měly být dokončeny za tři měsíce, a město by za ně mělo celkově vydat zhruba 2,7 milionů korun.

Nejnáročnější částí výstavby jsou práce spojené s odvodněním pozemku, instalací vodních vpustí a potrubí. Poté, co tyto práce budou dokončeny, bude následovat osazení obrubníku nástupiště a pokládka nového asfaltu na komunikaci. Skotnica zdůrazňuje, že i během výstavby zastávky se nebude silniční provoz zastavovat či omezovat: 'Provoz bude řízen kyvadlově,' ujišťuje.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy